|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

B-Kompleks Vitaminlerin Birincil Rolü Nedir?

B vitamini ailesi oldukça geniştir. B-kompleks vitaminleri B-1, B-2, B-3, B-5, B-6, B-7, B-9 ve B-12'yi içerir. Suda çözünebilir olmaları, bu vitaminlerin herhangi bir fazlası idrarla atıldığı için düzenli olarak yenilenmeleri gerektiği anlamına gelir. B vitaminlerinin besin kaynakları arasında karaciğer, kırmızı et, balık, kümes hayvanları, bira mayası, müstahkem ekmek ve tahıllar ve yeşil yapraklı sebzeler bulunur. Vücudun çeşitli fonksiyonlar için B vitaminlerine ihtiyacı vardır.

Metabolizma

Metabolizmanızın düzgün çalıştığını bilmek istersiniz ve bu B vitaminlerinin girdiği yer. B-kompleks vitaminleri, hücresel metabolizmayı desteklemek için birlikte çalışır. . B vitaminleri vücudun enerji için kullandığı karbonhidratları, proteinleri ve yağları glikoza dönüştürür. Glikoz beyin ve vücut için ana enerji kaynağıdır. B vitaminleri eksikliği zayıflığa ve halsizliğe neden olur.

Sinir Sistemi

B vitaminleri, sağlıklı sinir hücrelerinin ve uygun nörolojik fonksiyonların korunmasına yardımcı olur. Yetersiz B vitamini alımı, kol ve bacaklarda uyuşma ve karıncalanma, yürüme zorluğu, karışıklık, hafıza kaybı, depresyon, psikoz ve demans gibi nörolojik semptomlara neden olabilir. Folik asit veya B-9 vitamini eksikliği olan hamile kadınların, nöral tüp defekti olan çocukları olması daha olasıdır. Folik asit, sinir hücrelerinin uygun hücre bölünmesi için gereklidir ve folik asit eksikliği, nöral tüpün anormal gelişmesine neden olabilir.

Red Blood Cell Production

B-9 Vitamini veya folik asit de yakından çalışır kemik iliğinin sağlıklı kırmızı kan hücreleri üretmesine yardımcı olmak için kobalamin adı verilen B-12 vitaminiyle. B-12 ve folik asit, vücudun genetik materyali olan DNA üretimi için de önemlidir. Yeterince folik asit eksikliği folik asit eksikliği anemisine neden olur ve B-12'de eksiklik zararlı anemiye neden olur. homosistein düzeyleri - protein yönünden zengin yiyeceklerin parçalanmasından elde edilen bir amino asit. Maryland Tıp Merkezi'ne göre yüksek homosistein seviyeleri kalp hastalığı, Alzheimer ve depresyon gibi kronik durumlara neden olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]