|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Önerilen Niasinamid Dozu Nedir?

Niasin ve amid formundaki niasinamid, her ikisi de B3 vitaminini oluşturur. Pek çok insan kendileri için eşdeğer kabul etse de, niasinamid daha az terapötik kullanıma sahiptir. Önerilen dozajlar yaşa, cinsiyete ve sağlık durumuna göre değişir.

Tanımlama

Vücutta emildikten sonra, diyet niasin, ana formundan nikotinik asitten amid formuna, niasinamide dönüştürülür. Niasinamid, yağlardan, karbonhidratlardan ve proteinlerden enerji salınmasına yardımcı olur. Niasinin iyi besin kaynakları arasında hayvansal proteinler, fasulye, yeşil sebzeler, karaciğer, mantarlar, yer fıstığı, tam buğday, cilasız pirinç ve zenginleştirilmiş unlar bulunur. Süt ve yumurtalar niasin içermemelerine rağmen, triptofan bakımından zengindirler. Rx Med web sitesine göre, vücudunuz ayrıca 60 mg diyet triptofanı dönüştürerek yaklaşık 1 mg niasin üretebilir.

Beslenme Gereksinimleri

Vitaminler için dozaj önerileri günlük alımlar referansı olarak adlandırılır (RDI). . Klinik referanslara göre MD Consult'a göre, erkekler ve ergenler, günde 16 mg niasinamid alırken, kadınlar ve ergen kızların 14 mg almaları gerekir. Hamile veya emziren bir kadınsanız, önerilen dozajlar sırasıyla 18 mg ve 17 mg'a yükselir.

Hastalık Durumları

Bazı hastalık durumları, niasinamid gereksinimlerini önemli ölçüde arttırır. Örneğin, Pellagra, diyare, dermatit ve demans semptomları üreten bir niasin eksikliği halidir. Pellagra, protein ve niasin, izoniazid tedavisi veya vücudunuzdaki triptofan kullanımını engelleyen hastalıklardan düşük bir diyete neden olabilir. MD Consult'a göre, pellagra belirtileri olan bir yetişkin iseniz, eksikliğinizin ciddiyetine bağlı olarak günde 500 mg oral niasinamide ihtiyacınız olabilir. Bununla birlikte, Pellagra bugün ABD'de oldukça nadir görülür.

Dikkat Edilecek Noktalar

Niasin, çeşitli hastalıkların tedavisinde bilinen uygulamaları olmasına rağmen, iki formu, nikotinik asit ve niasinamid arasında yapılması gereken önemli bir ayrım vardır. . Örneğin, MD Consult'daki doktorlar, nikotinik asidi periferik vasküler hastalık, dolaşım bozuklukları ve kulaklarda çınlamanın yanı sıra yüksek kan kolesterolü ve trigliseritlerin tedavisinde etkili bir yardımcı olarak tanımlar. Buna karşılık, niasinamidin bu hastalıkların hiçbirinde etkili olduğu kanıtlanmamıştır. Ancak, çok miktarda alırsanız, kızarma, kaşıntı, yanma, karıncalanma, mide rahatsızlığı, baş dönmesi, kalp atış hızı değişiklikleri, bayılma, baş ağrısı, bulanık görme ve diş ağrısına neden olabilir. Kronik doz aşımı gut, peptik ülser, görme değişiklikleri, yüksek kan şekeri ve panik ile sonuçlanabilir. Niasin yan etkilerinin ciddiyeti, diğer ilaçlar, özellikle de kolesterol düşürücü statinler ile birleştiğinde artma eğilimindedir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır