| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Demir Takviyeleri ve Tiroid

Demir gibi mineraller vücudunuzun düzgün çalışması için önemlidir. Vücudunuzda düşük miktarda demir varsa, daha fazla yorgun hissetmenize neden olarak anemi geliştirebilirsiniz. Demir takviyesi almak yardımcı olabilir, ancak vücudunuzdaki demir miktarı ile tiroid fonksiyonunuz arasında karmaşık bir etkileşim var.

Demir ve Tiroid Fonksiyonu

Vücudunuzdaki düşük demir seviyeleriniz varsa, tiroidinizin düzgün çalışmamasına neden olabilir. "Tiroid" deki 2002 tarihli bir makaleye göre, demirin tiroid bezinizin işlevini azaltabildiğinden bir eksiklik var çünkü tiroid hormonları üretmek için gerekli bazı enzimler demir gerektiriyor. Bu nedenle, demir takviyesi almak, tiroidinizin işlevini iyileştirmenize yardımcı olabilir, ancak hipotiroidi tedavi etmek için demir takviyesi almadan önce doktorunuzla konuşmalısınız.

Düşük Tiroid Fonksiyonu ve Demir Eksikliği

Sadece demir eksikliği tiroid fonksiyonunuzu etkileyebilir, tiroidinizin sağlığı demir eksikliği tedavisini de etkileyebilir. "Klinik Endokrinoloji ve Metabolizma Dergisi" nin 2009 tarihli bir makalesinde, demir eksikliği anemisi ve düşük tiroid fonksiyonu olan kişilerin demir takviyelerine de yanıt vermediği bulundu. Sonuç olarak, demir eksikliği anemisini tedavi etmek için sentetik tiroid hormon takviyesi ve demir takviyesi almanız gerekebilir.

Tiroid ve Demir Etkileşimi

Kötü işleyen bir tiroid kullanıyorsanız, muhtemelen Vücudunuzdaki tiroid hormonu seviyesini artırmak için sentetik tiroid hormonu takviyesi alın. Bununla birlikte, levotiroksin olarak da bilinen sentetik tiroid hormonu, bazı demir takviyelerine bağlanabilir. Bu, tiroid ilacınızın etkinliğini azaltabilir. En iyi sonucu almak için, bir demir takviyesi almadan önce doktorunuzla konuşun ve iki ila dört saatte demir takviyesi ve tiroid hormonunun dozlarını ayırmaya çalışın.

Demir Kaplama ve Zayıf Tiroid Fonksiyonu

Çok fazla Vücudunuzdaki demir, hemokromatozis olarak bilinen bir durum gelişebilir. Hemokromatoz, vücudunuzun farklı dokularında demirin birikmesine neden olur. Demir tiroid bezinizde birikirse, bu önemli bezin işlevini bozabilir ve bu da hipotiroidizm ile sonuçlanabilir. Bu, hemokromatozisi olan kişilerin yaklaşık yüzde 10'unda meydana gelir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com