|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Jelatin hapları kilo vermek

Diyet yapıyorsanız ve bir kilo kaybı takviyesi denemek istiyorsanız, ancak bitkisel ürünlerin bilinmeyen yan etkileri konusunda endişeleriniz varsa, saf jelatin gibi basit bir hap denemek için cazip olabilirsiniz. Jelatin, yıllardır kilo kaybı etkileri nedeniyle tanıtıldı, ancak bu iddiaları destekleyecek kadar az araştırma var. Bununla birlikte, jelatin nispeten güvenli olduğu ve bazı besinsel yararları olduğu için, göz atmaya değer olabilir.

Jelatin kemiği, tendonları, bağları ve cildi kaynatmak suretiyle elde edilen tatsız, kokusuz bir maddedir. Balıklar yan ürünler bazen kullanılsa da, hayvanlar, genellikle domuz ve inekler. İlk olarak Fransızlar tarafından bir gıda olarak tüketildi, ancak Charles Knox'un Knox Jelatin'i kurduğu 1890'lara kadar ticari olarak üretilmedi. Vücudunuzun sağlıklı cilt, tırnak, eklem ve kıkırdak için ihtiyaç duyduğu bir bileşik olan proteinlerin yapı taşları olan kolajenlerin yanı sıra kolajen de içerir. Jelatin genellikle yemek pişirmek için toz halinde bulunur, ancak ek kapsüllerde de mevcuttur.

> Talepler

Kilo kaybı için jelatin kullanmanın yandaşları, amino asit lizininin kas büyümesini arttırmaya yardımcı olduğunu ve arginininin enerjiyi artırdığını iddia eder metabolizma. Ayrıca, jelatini bir yağ ikamesi olarak kullanarak, yiyeceğin enerji içeriğini tadı olumsuz yönde etkilemeden azaltabileceğinizi iddia ediyorlar. Jelatin hapları tipik olarak şeker, nişasta veya karbonhidrat içermez, jelatini tatlı veya atıştırmalıkların tadını çıkarmaya ve hala az yağlı veya düşük karbonhidratlı bir diyette kalmaya devam ettirir.

Expert Insight

İki zıtlık çalışması jelatinin klinik olarak kanıtlanmış herhangi bir kilo verme etkisinin olup olmadığına dair karışık sonuçlar. Hollanda'daki Maastricht Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, Nisan 2009'da “Clinical Nutrition” dergisinde bir protein kaynağı olarak jelatin içeren bir kahvaltı sergileyen bir araştırmayı yayınladı. Bununla birlikte, aynı üniversitede Eylül 2010'da “Fizyoloji ve Davranış” bölümünde yayınlanan başka bir çalışmada, vücut ağırlığının yüzde 6'sını kaybetmiş ve protein kaynağı olarak jelatinin kullanılmasının kilo kaybı bakımında özel bir etkisi olmadığını tespit edenlere bakıldı.

Bazı insanlar inek veya domuz jelatin ürünlerinden kaçınmak için dini veya ahlaki gerekçelere sahip olabilir. Bu durumlarda, balık bazlı bir jelatin ikame edilebilir. Ne yazık ki, tüm üreticiler jelatin etiketlerinde, kullandıkları jelatin kaynağını desteklememektedir. Jelatin amino asit içermesine rağmen, eksik bir proteindir ve diyetinizde asla tek protein kaynağı olarak kullanmamalısınız. Jelatin, şişkinlik, mide yanması veya geğirme ve hassas kişilerde alerjik reaksiyona neden olabilmesine rağmen, genellikle güvenlidir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır