|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Evdeki Küfün Bebeklerde Etkisi Nedir

Ev tipi küf hastalığa neden olabilir. Çoğu durumda, sağlıklı insanlar iyileşir, ancak bazı durumlarda bireyler, özellikle toksijenik küf hastalığın nedeni olduğunda, küf maruziyetinden uzun vadeli etkilere maruz kalabilirler. ABD Federal Acil Durum Yönetimi Ajansı veya FEMA'ya göre zayıf bağışıklık sistemi olanlar, yaşlılar, çocuklar ve bebekler küfle ilgili hastalıklara karşı daha hassastır. Bebekler her türlü küflenmeye karşı özellikle hassastır ve bazı durumlarda küflenmeye maruz kalan bebekler ciddi ve uzun süreli hastalıklara maruz kalırlar.

Küf, küf sporları yoluyla çoğalır ve yayılır. FEMA'ya göre sürekli olarak havada ve binaların içine ve dışına doğru sürüklenen küf sporları, küfün büyüyüp çoğalabileceği, nemli ve yenebilecek herhangi bir yere yapışmayı sever, örneğin FEMA'ya göre yiyecek, halı, ahşap ve kağıt. Kalıp çoğunlukla hava yoluyla taşınır, ancak kalıp bağlantıları ayakkabı, giysi ve çantalar gibi nesnelere bir yolculuk yapar ve sporlar aynı zamanda insanlar ve evcil hayvanlara da biriktirir, Amerikan Pediatri Akademisi veya AAP'yi not eder. İçerde bir kez küf gelişimi, ev bitkilerinden evcil hayvan idrarına kadar herhangi bir nem kaynağı tarafından desteklenir, AAP'yi ekler.

Coğrafi Konum

Kalıp, kurutucu iklimlerde bile her ortamda büyüyebilir. Hava Kanalı'na göre, küf istilasının iç mekanda tutulması için bir binanın içinde veya yakınında herhangi bir yerdeki su sızıntısı farkedilmedi. CBS News’in haberine göre, Stachybotrys atra gibi toksik etkilere neden olan küf, 50 ABD’nin tamamında bulundu. Toksijenik küf, işletmeler, okullar ve karkaslar dahil her tür binada bulunur.

VOC ve Mycrotoxins

Bazı kalıplar “mikrobiyal uçucu organik bileşikler” veya mVOC üretir ve mikotoksinler Hava Durumu Kanalını uyarır. Mantar metabolizmasından oluşan MVOC'lar çoğu zaman insanları, özellikle de çocukları ve bebekleri çok hasta eder. Bu bileşiklerin doğrudan havaya boşaldığı ve bir dizi solunum problemine ve diğer kötü etkilere neden olduğu bilinmektedir.

Yaygın Etkileri

Çocuklar ve bebekler özellikle küf maruziyetinin etkilerine yatkındır. AAP'a göre daha yaygın küf tipleri bile - Cladosporium, Penicillium, Aspergillus ve Alternaria - bebekler için sağlık sorunlarına neden olabilir. Bunlar arasında baş ağrısı, alerji, deri döküntüleri, göz tahrişi, baş dönmesi, yorgunluk ve solunum problemleri yer almaktadır. Weather Channel ve CBS News. Bununla birlikte, Fusarium, Trichoderma ve Stachybotrys gibi küflerin toksik etkileri, akut kusma, diyare ve astım atakları da dahil olmak üzere bebeklerde daha ciddi sağlık reaksiyonlarına neden olabilir,

Uzun Süreli Etkiler

Mikotoksinleri havaya bırakan küfler, merkezi sinir sistemine ve akciğerlere ciddi zarar verebilir ve küf maruziyet uzmanı Dr. Eckhardt Johanning'e göre, toksik üreten küflere uzun süre maruz kalmak da bellek ve diğer bilişsel işlevsellikte kronik etkilere neden olabilir , raporları CBS News. Küfle ilişkili hastalıkların çoğu, istila keşfedildikten ve kontamine olmuş alanın uygun şekilde temizlenip dezenfekte edilmesinden sonra bir kez azalırken, AAP'a göre, daha güçlü toksinler üreten bazı küfler, bebeklerde pulmoner kanama veya hemosiderozise neden olmuştur.

Pulmoner Kanama

Küflenmeden güçlü toksinlere tekrar tekrar maruz kalmakta, bebekler bazen ciddi şekilde etkilenir ve bazı durumlarda uzun süreli maruz kalma ölümle sonuçlanır. 1994 yılında Cleveland, Ohio’daki bir halk sağlığı raporuna göre, art arda küf ve pulmoner kanamadan muzdarip olan güçlü toksinlere maruz kalan sekiz bebekten beşinde, hastanede tedaviden sonra eve döndüklerinde beş bebekte tekrarlanan hastalıklar yaşanıyor, AAP raporları. Rapora göre bir bebek sonunda pulmoner kanama nedeniyle öldü. AİP’ye göre, ülke genelinde SIDS’le bağlantılı diğer bebek ölümleri küf maruziyeti ile ilgili olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]