|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Yapay Kontrasepsiyon Yöntemleri

Yapay kontrasepsiyondaki en büyük atılım, 1960'larda ve 1970'lerde feminist hareketi teşvik etmeye yardım eden “The Pill” idi. Haptan önce başka doğum kontrol şekilleri vardı ve bir kaç tanesi ABD Gıda ve İçecek Aletleri'nden bu yana geçmiştir. 1960’da İlaç İdaresi onayı. Hiçbir yapay kontraseptif yöntem yüzde 100 etkili değildir.

The Pill

“The Pill” doktor ve araştırmacı Gregory Pincus tarafından mali yardımsever Katherine McCormick ve uzun süre doğum kontrolü yardımı ile geliştirilmiştir Margaret Sanger'ı savunuyor. Mayo Clinic’e göre “hap”, progestin ve östrojenin yüzde 92’lik etkinlik oranına sahip bir kombinasyonudur.

Prezervatifler

Modern prezervatifler genellikle sentetik kauçuktan yapılır. Prezervatifler “bariyer” kontrasepsiyon olarak sınıflandırılır. Penisin üzerine oturan geleneksel erkek prezervatiflerinin yanı sıra, plastikten yapılmış kadın tipi kısmen vajinaya yerleştirilir. Mayo Kliniği'ne göre erkek kondomu yüzde 85 etkinliğe sahipken, kadın kondomu yüzde 79'luk bir orana sahip.

Diyafram

Diyafram, kadın veya erkek prezervatiflerinin aksine tekrar kullanılabilir. Serviks örtmek için lastikten yapılır ve vajinaya - spermisit uygulanmış şekilde - yerleştirilir. Diyaframın etkinlik oranı yaklaşık yüzde 84'tür.

Sünger

Kontraseptif sünger, diyafram üzerinde bir güncelleme türüdür. Esasen aynı şekilde çalışır. Spermin serviksa girmesini engellemek için vajina içine yerleştirilir. Çıkarmaya yardımcı olmak için yumuşak bir kayışa sahiptir. Bununla birlikte, diyaframın aksine, süngerin içinde 24 saat süren spermisit var. Süngeri ne kadar düzenli kullandığına ve doğum yapıp yapmadığına bağlı olarak, süngerin çocuğu olan kadınlar için yüzde 68 veya daha fazla, diğer kadınlar için yüzde 91'e kadar etkinlik oranı vardır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır