|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Manuka Bal Yatağı Tedavi Yaraları

Bal, tatlandırıcı bir yemekten daha fazlasıdır. Ohio Eyalet Üniversitesi ve Waikato Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından yapılan araştırmalar, etkili antibakteriyel ve iyileştirici özelliklerini göstermiştir.

DermNetnz.org'daki Yeni Zelanda Dermatoloji Derneği, Yeni Zelanda'da üretilen bir bal türü olan Manuka balı, yaralar, bacak ülserleri, diyabetik ülserler, yanıklar ve cerrahi yaralar için topikal bir antimikrobiyal tedavi olarak kullanılmaktadır.

Tarihçe

Modern bilim, balın terapötik yeteneklerini "yeniden keşfetmiş" olmasına rağmen, şifa verme özelliği bilinir. yüzyıllara göre, Peter Mohan, Ph.D. "Dünya Çapında Yaralar" da yayınlanan makalesinde Profesör Mohan, tıbbi ilaçlarda bal kullanımının binlerce yıl öncesine dayandığını söylüyor. Aslında, bunun Tevrat ve İncil'de yapıldığı söyleniyor.

20. yüzyılda, "Ostomy Yara Yönetimi" başlıklı bir makaleye göre, balın yara iyileşmesinde oldukça etkili olduğu bilimsel olarak gösterildi. antibiyotiklerin keşfedilmesinin ortaya çıkışı.

Manuka Bal

DermNetNZ.org, farklı bal türlerinin farklı düzeylerde antibakteriyel özellik gösterdiğini açıklar. En fazla bakteri türü bal, Manuka balı veya Leptospermum scoparium'dur.

Bu balı, Staphylococcus gibi bakterilere karşı üstün antimikrobiyal etkinliğe sahip olduğu Ohio State Üniversitesi, Waikato Üniversitesi ve Dresden Üniversitesi'nde yapılan çalışmalarda gösterilmiştir. aureus, metisiline dirençli S. aureus veya MRSA, Eschericha coli, Streptococcus pyogenes, Salmonella typhimurium, Proteus Mirabilis ve Pseudomonas.

Antibakteriyel Fitokimyasallar

Manuka balı, metil metiloksal veya MGO olarak adlandırılan oldukça yüksek bir fitokimyasal seviyeye sahiptir. Bu fitokimyasal, MRSA dahil olmak üzere birçok bakteri türüne karşı derin bakteriyosidal aktiviteye sahiptir. Bu araştırmacılar, MGO'nun Manuka'ya balına antimikrobiyal kenarını verdiği sonucuna vardılar.

Diğer Özellikler

Önemli şeker içeriği nedeniyle, bal, "Güney Afrika Tıp Dergisi" nde yayınlanan bir incelemeye göre yüksek ozmolariteye sahiptir. Dr. Jonathon Karpelowsky, MD ve Heinz Rode, Kızıl Haç Savaş Anıtı Çocuk Hastanesinde çocuk doktorları olan MD'de, yüksek ozmolaritenin Manuka balı cerrahi yara uygulaması için avantajlı kılan temel bakteriyotik özelliklerden biri olduğunu açıkladı. "Bakteriyel Enfeksiyonla Mücadelede Yeni Stratejiler" adlı kitabında yazarlar İkbal Ahmad, Ph.D. ve Farrukh Aqil, Ph.D. Balın hidrojen peroksit etkilerini tartışır. Hidrojen peroksit, yaradaki sıvılar kendisine uygulanan balı sulandırdığında oksitlenme sürecinde oluşur.

Yatak Yaraları

Yatak yaraları, vücudun kemik kısımlarındaki sürekli basınç ve sürtünmeden kaynaklanan yaralardır. Yatak yaraları en çok yatak ya da kalça kemiği ve kalça kemiği üzerinde, kemikler, dizler, ayak bilekleri, dirsekler ve Bedsores.org'a göre başın arkasında bulunur. Bu yaralar için diğer isimler arasında basınç ülserleri ve dekubitus ülserleri bulunur.

Yeni Zelanda Dermatoloji Derneği, Manuka balı'nın, yaygın olan MRSA ve Pseudomonas'a karşı etkinliğinden dolayı, basınç ülserlerinde iyileşmeyi başarıyla desteklediğini gösterdiğini belirtir. bu yaralarda bulunan bakteriler. Geleneksel antibiyotik tedavisinin başarısız olduğu yaralarda sonuçların ortaya çıktığı gösterilmiştir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır