Kefir, sağlıklı vücut fonksiyonlarını desteklemek için dost bakteriler veya probiyotikler içeren bir ürün grubunun bir parçasıdır. BCC Research’e göre, son yıllarda pazarın güçlü bir şekilde büyümesi ve satışların 2013’te yaklaşık 20 milyar dolara ulaşması öngörülüyor. Pazarın ana payı kefir gibi probiyotik gıdalardır. Sık sinüs problemleri yaşıyorsanız, durumunuzu iyileştirmek için Kefir'i kullanmayı düşünmüş olabilirsiniz. Araştırmalar, kefir gibi probiyotik içeren yiyeceklerin yardımcı olabileceğine dair bazı olumlu kanıtlar sağlamıştır.
Kefir Hakkında
Pfir Kefir basitçe fermente süttür ve inek, koyun veya keçi sütüyle yapılabilir. Çok çeşitli aromalarda satılmaktadır. Bazı ürünler laktoz ve glütensiz olarak formüle edilmiştir, bu da gıda duyarlılığı olanlar için iyi bir seçimdir. Kefir, ayranın aksine süt tozu kıvamındadır. Yoğurt isteyen tariflerde kefir kullanın veya ekstra lezzet için favori yüzlü tarifinize ekleyin.
Probiyotikler
Kefir, sinüs gibi üst solunum yollarının önlenmesi ve tedavisi de dahil olmak üzere sağlık yararları sağlayabilen probiyotikler adı verilen dost bakteriler içerir. sorunları. Kefir'deki bakteriler, bağışıklık sistemi fonksiyonunu arttırmak ve cevabını yönlendirmek için vücudunuzdaki mevcut bakterileri tamamlar, “Ulusal Bilimler Akademisi Bildirileri” nin Mart 2011 sayısında yayınlanan New York Üniversitesi Tıp Merkezi tarafından yapılan bir araştırmayı açıklar. Arkadaş canlısı ya da eşlik eden bakterilerin vücudun solunum yolu virüs enfeksiyonlarına tepkisine yardımcı olabileceğini söyledi.
Kanıt
Bazı bilimsel kanıtlar, solunum yolu hastalıklarının tedavisi için probiyotiklerin etkinliğini desteklemektedir Danimarka merkezli bir şirket olan Danisco tarafından yapılan bir çalışma, “Pediatri” nin Temmuz 2009 sayısında yayınlanan probiyotik takviyesinin üç ila beş yaş arası çocuklarda soğuk algınlığı ve grip benzeri semptom insidansını ve süresini azalttığı tespit edildi ve “British Medical Journal” Haziran 2001 sayısında yayınlanan bir araştırma bunları destekledi Araştırmacılar, probiyotiklerin solunum yolu enfeksiyonlarını azalttığını ve gündüz bakımına katılan çocuklarda ciddiyetini azalttığını buldular. hastalıklar.
Diğer Sağlık Faydaları
Sinüs enfeksiyonunuz doğada bakteri ise, doktorunuz bir antibiyotik verebilir. Bu ilaçların yan etkisi mide bulantısı ve sindirim rahatsızlığıdır. Kefir, antibiyotik almaktan kaynaklanan semptomları hafifletmeye yardımcı olabilir. Bazı ilaçlar geniş spektrumludur, yani bulaşıcı ajan olsun ya da olmasın vücuttaki herhangi bir bakteri üzerinde etki yapacaklardır. Bu, karşılaşabileceğiniz gastrointestinal semptomlara neden olabilir. Kefir, semptomunuzdaki dengeyi yeniden sağlamak için bağırsaklarınızda bulunan iyi bakterilerin bazılarının yerini almaya yardımcı olabilir, Ulusal Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Merkezi'ni açıklıyor. Hastalığınız süresince kefir almanın kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlayabileceğini fark edebilirsiniz.
, , ] ]