Öğrenciler liseden mezun olduklarında ve koleje gittiklerinde, kendilerini ebeveynleriyle evde yaşamanın kısıtlarından kurtardıklarını düşünürler. Sık sık olan, tam tersidir, çünkü bu özgürlük kendi sorunlarını getirir. Bunların arasında kolej çocukları, ebeveynlerinin yaptığı gibi kendilerine bakamadıkları için hastalanıyorlar.
Uykusuzluk
Çoğu yetişkin, her gece yedi ila dokuz saat uykuya ihtiyaç duyar. Daily Collegian Online'a göre, asgari seviyeye bile ulaşmadıkları zaman dirençleri azalıyor ve virüs yakalamaya daha duyarlılar. Üniversite öğrencileri geç saatlere kadar kaldıkları ve bazı geceleri çektikleri için ünlüdür. Bunu birkaç gece üst üste yaptıktan sonra, kampüste dolaşan en yeni virüse rastlarsanız şaşırmayın.
Maruz Kalma
Çoğu kolej, her yerinden çok sayıda insanın olduğu çeşitli yerlerdir. bitti. Bu, öğrencilerin diğer kültürler hakkında bilgi edinmesine yardımcı olur, ancak aynı zamanda onları hasta edebilecek virüslere ve mikroplara maruz kalma miktarını da artırır. Üniversite öğrencileri sınırlı alanlarda yaşıyor, banyoları çok sayıda insanla paylaşıyor ve grip veya soğuk algınlığına yakalanmış birçok kişi tarafından kullanılan sınıf ekipmanlarına dokunuyor.
Diyet
Anne izlemiyorken , ne istersen yemelisin. Salata, sebze ve meyvelerin tadını çıkarırsanız sorun değil. Lokantaya, kurabiyelere ve şekerlemeye yaslanırsanız, sağlığınızı tehlikeye atıyor ve her türlü hastalığa karşı direncinizi düşürüyorsunuz. Birçok genç üniversite öğrencisi özgürlüklerinden yararlanır ve sonuçta onları hasta edecek yiyecek parçalarını tüketir.
Stres
Bekledikleri stres eksikliği yerine, birçok üniversite öğrencisi daha fazla stres hissediyor zamanlarını yönetmeyi, sınavlara kendi başlarına çalışmayı ve yaşamlarında ilk kez öz disiplini kullanmayı öğrenmek zorundadır. Wisconsin Platteville Üniversitesi web sitesine göre, çok fazla stres sinirlilik, depresyon, sigara içme arzusu, sırt ağrısı, kazalar, migren ve zayıflığa neden olabilir. Hastalığa karşı bağışıklığınızı da azaltabilir.
Madde Bağımlılığı
Hastalık Kontrol Merkezleri web sitesi bazı üniversite öğrencilerinin uyuşturucu, sigara ve alkol kullanmak için akran baskısı eklediklerini iddia ediyor. CDC istatistiklerine göre, kolejdeki öğrencilerin yaklaşık yüzde 80'i alkol içiyor. Bunların yaklaşık yüzde 20'si iki haftalık bir süre içinde üç ya da daha fazla kez içki içmeye başladı. Madde bağımlılığı öğrencileri kazayla yaralanmalar ve ölüm riskine sokar ve hastalıklara karşı direncini azaltır. Alkol ve diğer ilaçların karıştırılması komaya ve bazen de ölüme neden olabilir.
, , ] ]