1. Uyku pozisyonunuzu değiştirin. Sırtüstü uyumak horlamayı daha da kötüleştirebilir, bu yüzden yan yatmayı deneyin. Başınızı yükseltmek ve hava yolunuz üzerindeki baskıyı azaltmak için kama yastık kullanmayı da deneyebilirsiniz.
2. Kilo verin. Aşırı kilolu veya obezseniz, kilo vermek horlamayı azaltmaya yardımcı olabilir. Bunun nedeni aşırı kilonun solunum yolunuza baskı uygulayabilmesi ve çökmesine neden olarak horlamaya yol açabilmesidir.
3. Alkol ve sigaradan kaçının. Alkol ve sigara hem boğazınızdaki kasları gevşetebilir hem de horlamaya neden olabilir. Yatmadan önceki saatlerde bu maddelerden uzak durmaya çalışın.
4. Yeterince uyuyun. Uykusuz kaldığınızda horlama olasılığınız daha yüksektir. Gecelik 7-8 saat uykuyu hedefleyin.
5. Burun bandı veya dilatör kullanın. Burun bantları ve dilatörler burun kanallarınızı açmanıza ve horlamayı azaltmanıza yardımcı olabilir.
6. Bir CPAP makinesi kullanın. CPAP (sürekli pozitif hava yolu basıncı) makinesi, uyku sırasında hava yolunuzu açık tutmanıza yardımcı olabilir. Bu şiddetli horlama için etkili bir tedavi olabilir.
Kocanız bu ipuçlarını denemişse ve hala horluyorsa, horlamaya neden olabilecek altta yatan tıbbi durumları dışlamak için bir doktora görünmelidir.