Aktigrafi :Aktigrafi, zaman içindeki hareket modellerini kaydeden, el bileğine veya ayak bileğine aktigraf adı verilen küçük bir cihazın takılmasını içerir. Aktigrafi, uyku-uyanıklık düzenleri, toplam uyku süresi, uyku verimliliği ve parçalanma hakkında bilgi sağlayabilir. Uykusuzluk, sirkadiyen ritim bozuklukları ve uyku-uyanıklık düzeninin bozulmasıyla karakterize edilen diğer uyku bozukluklarının teşhisinde yardımcı olabilir.
Çoklu Uyku Gecikme Testi (MSLT) :MSLT gündüz uykululuğunu değerlendirmek için kullanılır ve sıklıkla PSG ile birlikte yapılır. MSLT sırasında bireylerden gün boyunca, genellikle her 2 saatte bir, çok sayıda kısa kestirmeleri istenir ve uykuya dalmaları için geçen süre (uyku gecikmesi) ölçülür. Kısa bir uyku gecikmesi, narkolepsi veya diğer uyku bozukluklarının bir belirtisi olabilen aşırı gündüz uykululuğunu gösterir.
Epworth Uykululuk Ölçeği (ESS) :ESS, öznel gündüz uykululuğunu değerlendiren bir öz bildirim anketidir. Bireylerden okuma, televizyon izleme, sessizce oturma ve araba kullanma gibi çeşitli durumlarda uykuya dalma olasılıklarını derecelendirmeleri istenir. ESS genellikle gündüz aşırı uykululuğu olan ve daha fazla değerlendirmeye ihtiyaç duyan kişileri belirlemek için bir tarama aracı olarak kullanılır.
Pittsburgh Uyku Kalitesi Endeksi (PSQI) :PSQI, geçtiğimiz aydaki uyku kalitesini değerlendiren bir öz bildirim anketidir. Uyku gecikmesi, uyku süresi, uyku verimliliği, uyku bozuklukları, gündüz işlev bozukluğu ve subjektif uyku kalitesi ile ilgili soruları içerir. PSQI, uykusuzluk ve diğer uyku bozukluklarının teşhisinde yardımcı olabilir.