|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | uyku Bozuklukları
Sağlığı ve Hastalıkları

Bebek Ne Zaman Battaniyeyle Uyur?

Amerikan Pediatri Akademisi (AAP) Yönergeleri:

AAP'ye göre bebekler, beşik yatağı gibi sağlam bir uyku yüzeyinde sırtüstü yatırılmalıdır. Battaniyeler, yastıklar, tamponlar ve peluş hayvanlar dahil olmak üzere gevşek yataklar, bebeğiniz 1 yaşına gelene kadar beşikten uzak tutulmalıdır. Bu, bebeğinizin boğulma, yatağa dolanma veya solunan havayı yeniden soluma riskini azaltabilir.

Bebeğinizin beşiğine battaniyeleri ne zaman güvenli bir şekilde yerleştirebileceğinizle ilgili AAP'nin bazı özel yönergeleri aşağıda verilmiştir:

1 Yaşından Önce:

1. Battaniye Yok: Bebeğiniz en az 1 yaşına gelene kadar battaniyeler de dahil olmak üzere tüm gevşek yatakları beşikten uzak tutun.

1 Yaşından Sonra:

1. Hafif Battaniye: Bebeğiniz 1 yaşına geldiğinde ve kundaklamayı aştığında, yatağın kenarlarına güvenli bir şekilde sarılmış hafif bir battaniyeyi tanıtabilirsiniz.

2. Battaniye Boyutu ve Yerleşimi: Battaniye, bebeğin yüzünü her zaman tamamen açık tutacak kadar küçük olmalı ve bebeğin omuzlarını aşmamalıdır.

3. Gevşek Yataklardan Kaçının: Boğulma riski oluşturabileceğinden battaniyenin gevşemediğinden veya kıvrılmadığından emin olun.

4. Geçiş Dönemi: Battaniyeyi uyku sırasında veya gece uykusu sırasında sürekli olarak kullanmadan önce yavaş yavaş oyun parkına yerleştirin.

5. Bebeğin Rahatlığını Düşünün: Bebeğinizin rahat olduğundan emin olmak için ateşini izleyin. Giysi katmanlarını buna göre ayarlayın.

Önemli İpuçları:

- Bebeğinizi daima sırt üstü yatırın.

- Bebeğinizin beşiğinde yastık, yorgan veya peluş hayvan kullanmaktan kaçının.

- Bebeğinizin kafasının sıkışabileceği boşlukları önlemek için beşik yatağının beşik çerçevesine tam oturduğundan emin olun.

- Bebeğinizi sıcak tutmak için bol battaniyeler yerine uyku tulumu veya giyilebilir battaniye kullanmayı düşünün.

Her bebeğin farklı olduğunu unutmayın; bu nedenle, bebeğinizin uyku düzeni ve güvenliği konusunda çocuk doktorunuzun tavsiyelerine uymanız çok önemlidir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]