Egzersiz
. Koşu , yürüyüş , merdiven çıkma ve ağırlık kaldırma gibi aktiviteler yerçekimine karşı çalışmak için kaslarınızı ve beden gerektirir . En az 30 dakika boyunca bu faaliyetleri yapıyor , üç veya daha fazla kez bir hafta kemik kaybını önlemek ve kemik sağlığını artırmaya yardımcı olabilir .
2
günlük diyet D vitamini açısından zengin gıdalar ekleyin. Karaciğer, güçlendirilmiş süt , tuzlu balık ve yumurta sarısı içeren gıdalar kemik kütlesini yeniden yardımcı olabilir .
3
olursa olsun yaş , yüksek kalsiyum içeriği olan yiyecekler yiyin . Doruk kemik kütlesi hala genç yaşta kemiklerinizi korumak için gerekli tüm adımları atmalıdır yani 30'larda elde edilir . Bazı kalsiyum yönünden zengin besinler kemikler , süt, peynir , yoğurt ve yeşil yapraklı sebzeler ile konserve balık bulunur.
4.
güneşte günün 15 dakika harcayın . Güneşe maruz kalma D vitamini seviyesini artırmak için vücut
5 Eğer osteopeni veya osteoporoz tanısı eğer kemik kütlesini artırmak içingerekli ilaçlarınızı alın
sağlar . Osteopeninin olması kemik kütlesi altında normal olduğu anlamına gelir , ama osteoporoz tanısı için henüz yeterince düşük değil . Eğer sürebilir Bazı ilaçlar kalsitonin , teriparatidin , bifosfonatlar ve raloksifendir . Doktorunuzuygun tanı ile bu reçete mümkün olacak .
6
menopoz sonrası sahne geçiyor bir kadın ise vücudunhormon düzeyleri kontrol ettirin . Menopozu takip östrojen , kaybı kemik kütlesini azaltır ve kemik kaybı olasılığını artırır . Eğer kemik kütlesini yeniden inşa etmek için hormon replasman tedavisi gerekebilir .