1. Boyun ve Omuzlar: Pumalar, büyük kafalarını destekleyen ve hızla dönüp avlarına saldırmalarına olanak tanıyan güçlü boyun kaslarına sahiptir. Trapezius ve deltoid kasları da dahil olmak üzere omuz kasları sıçramak, tırmanmak ve ani saldırılar başlatmak için güç sağlar.
2. Ön Bacaklar ve Pençeler: Pumaların ön ayakları kaslı kollardan, ön kollardan ve pençelerden oluşur. Üst koldaki biseps ve trisepsler avı kavramak ve manipüle etmek için güç üretir. Ön kollar, pumanın ağaç dallarını kavramak veya kovalamaca sırasında kendini dengelemek için pençelerini döndürmesini sağlayan pronator ve supinator kasları içerir. Güçlü pençeler, pumaların avlarını tutmasına ve ağaçlara tırmanmasına yardımcı olan geri çekilebilir pençelere sahiptir.
3. Arka bacaklar ve bacaklar: Pumaların arka ayakları oldukça kaslıdır ve çeviklik ve hızlarında çok önemli bir rol oynar. Kuadriseps ve diz arkası kaslarını da içeren büyük uyluk kasları sıçrama, sıçrama ve sürat koşusu için itici güç sağlar. Alt bacaktaki güçlü gastroknemius ve soleus kasları, patlayıcı sıçramalar ve hızlı hızlanmalar için gereken gücü üretir.
4. Sırt ve Çekirdek: Pumalar, omurgalarını destekleyen ve çeşitli aktiviteler sırasında stabilite sağlayan güçlü bir sırt ve göbek kas yapısına sahiptir. Sırttaki latissimus dorsi kasları güçlü omuz hareketlerine katkıda bulunurken, karın kasları çekirdek gücünü korur ve iç organları destekler.
5. Kuyruk: Pumanın kuyruğu da vücudun diğer kısımları kadar kaslı olmasa da kaslı bir rol oynar. Pumanın kuyruğunu hareket ettirmesine ve onu denge, çeviklik ve iletişim için kullanmasına olanak tanıyan çok sayıda küçük kastan oluşur.
Bu kas parçaları, pumaların olağanüstü güç, çeviklik ve gizlilik becerilerini sergilemelerini sağlamak için koordinasyon içinde çalışarak onları doğal ortamlarında etkili yırtıcılar haline getirir.