her gün güneş ışığına yeterince maruz Alma Faydaları sağlık ve zihinsel sağlığı için önemlidir . Sunlight vücudunuzun kalsiyum absorbe ve kullanmanıza yardımcı olur D vitamini üretimini arttırır . C vitamini
ışığı gibi melatonin ve serotonin gibi hormonların düzenlenmesine yardımcı olan güneş ışığı davücut sağlar . Etkileri ruh hali serotonin ise Melatoninvücudun uyku yardımcı olur . Çok fazla veya çok az melatonin ve serotonin yol açabilir enerji , depresyon ve yorgunluk azalmış .
Serotonin ve serotonin Depresyon
düşük seviyeleri depresyona yol açabilir . Mevsimsel duygudurum bozukluğu ( SAD )kış aylarında sık görülür . Artan bulutluluk , yağmur , kar ve soğuk hava yeterince güneş ışığı girmesini engellemek . Güneşli kış günlerinde dışarıda gitmek içinfırsat alarak depresyon ve kaygı duyguları azaltmaya yardımcı olabilir . Serotonin içerir ışık terapisi ve ilaç hormon düzeylerini artırmak için verilebilir .
Finlandiya'da Helsinki'nin Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü Üniversitesi ve diğerleri tarafından yapılan çalışmalarvücut uzunyaz ayları sonra D vitamini depolayan olduğunu göstermiştir üzerinde . D vitamini serotonin oluşturulmasında kullanılan bir bileşenidir. Yaz aylarında güneşe maruz kalma bol Başlarkenkış aylarında depresyon artmış duyguları önlemek yardımcı olabilir .
Serotonin artırılması
almak için denemek gerekir güneşe maruz kalma en az 30 dakika her gün ( iki saat dengeli serotonin düzeyini korumak için tavsiye edilir ) . , Bir sabah veya öğleden sonra yürüyüşehafta sonları öğle tatili veya planı açık hava etkinlikleri sırasında dışarıda oturmak . Güneş ekranı kullanarak cildinizi koruyun .
Egzersiz ve iyi bir sağlık teşvik ederken böyle bisiklet, tenis , yürüyüş ve yoga gibi meditasyon faaliyetlervücutta serotonin üretimini teşvik . Güneş ışığınacesedi teşhir ederken dışında meditasyon , örneğin ,gün boyunca bir stres azalma , yaşam için büyük bir takdir ve artan enerji yol açar .
Pratik yoga , tai chi veyasabah saatlerinde diğer meditative sanat zaman güneş ışınları cilt hasarı veya ısı inmeyi önlemek için zayıftır.
beyinde serotonin üretimini artırmak için diyet gibi arpa , yulaf ve tatlı patates gibi tam tahıllı karbonhidratlar ekleyin . Tam tahıllı ekmek ve yulaf ezmesi bu karbonhidrat içeren ürünlerdir . Tavuk, domuz ve balık gibi az yağlı peynir ve süt gibi yağsız protein de serotonin üretimini uyarır .