|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | diyet Beslenme | beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Sağlık ve Beslenme : Düşük Kemik Yoğunluğu Tedaviler

yüksek kemik yoğunluğu güçlü kemikler için gereklidir . Kemik yoğunluğu kemikleri içeren ne kadar kalsiyum , fosfor ve diğer önemli mineraller tarafından belirlenir . Bazı besin ve mineraller eksikliği kademeli olarak osteoporoza yol açabilir düşük kemik yoğunluğu , neden olabilir. Osteoporoz kırılgan ve kırık olmak veya kolay kırılabilir gözenekli kemik, kemik erimesi ve kemikgelişimi ile karakterizedir . Osteoporoz belirtileri sırt ağrısı , boy kaybı vevertebra kırıkları beklenmedik , kalça , bilek ve diğer kemikleri bulunmaktadır . Eğer düşük kemik yoğunluğu önlemek için yapabileceğiniz bazı besin değişiklikler vardır . Kalsiyum

kemiklerin eski kemik hücreleri yeni kemik hücrelerinin yerini nerede biçimlenme olarak adlandırılan bir süreç geçmesi; Bu yetişkinlerde her üç ayda oluşur, ancaksüreç genç insanlarda daha hızlı . Zamanla kemik kütlesi zirve yaptı , 30 yaşında olan vekemik yeniden şekillenme süreci sırasında , vücudunuzun yerine daha fazla kemik hücrelerini kaybetmeye başlar : zamanla , bu düşük kemik yoğunluğu neden olabilir . Menopoz döneminde , östrojen seviyeleri düşer ve kemik kaybı yoğunlaştırır çünkü .

Vücudunuz kalsiyum gerektirir , iyi kemik sağlığı için , bir mineral olan kadınlar , osteoporoz özellikle yatkındır . 19-50 ihtiyacı 1000 mg kalsiyum bir gün ve 50 ihtiyaç kalsiyum 1500 mgyaşın üzerinde olanlar , her gün premenopozal yaşları . Eğer östrojen alıyorsanız, sadece günlük kalsiyum 1000 mg gerektirir . Kalsiyum için gıda kaynakları süt , yoğurt , peynir , yeşil yapraklı sebzelerde , lahana , ıspanak , brokoli , tofu , somon ve badem bulunmaktadır . Ayrıca şeker pekmezi , lahana , incir , yosun , hardal yeşilliği , şalgam, karahindiba yeşillikleri , pazı , istiridye ve sardalya kalsiyum alabilirsiniz . Ek olarak kalsiyum tüketmek için, doz başına 500 mg kalsiyum alır : vücut daha kolay bir şekilde kalsiyum emmek için bu sağlar. 8 ila 10 oz her doz içiniz. Kabızlığı önlemek için su . kalsiyum tüketimi ile ilişkili

yan etkiler gastrointestinal üzgün ve kabızlık . Aşırı dozlar böbrek toksisitesi , düzensiz kalp atışı , sık idrara çıkma , bulantı ve kusma neden olabilir . Eğer sarkoidoz , hiperparatiroidizm veya böbrek sorunlarınız varsa , kalsiyum takviyesi tüketmeyin . Kalsiyum, alendronat , atenolol , verapamil , kolestiramin, kolestipol , Colesevelam , kortikosteroidler, digoksin, estrojenlerin , örneğin furosemid ve bumetanit , amilorit , gentamisin ve bu kinolon ve tetrasiklin gibi antibiyotikler gibi hidroklorotiyazid , loop diüretik olarak Tiyazid diüretikler gibi ilaçlarla müdahale edebilir . Kalsiyum takviyeleri de fenitoin , karbamazepin , fenobarbital , primidon ve kullanımı engelleyebilir .
D vitamini

Vücudunuz kalsiyum absorbe yardımcı olmak için D vitamini gereklidir . Eğer 50yaşın altında iseniz, günlük D vitamini 800 Uluslararası Birimler ( IUS ) için 400 gerektirir . Eğer 51 yaşın üzerinde iseniz , her gün D vitamini 800-1000 IU gerektirir . Bu tür morina karaciğeri yağı , ton balığı , ringa balığı , sardalye , somon , uskumru , süt , D vitamini güçlendirilmiş tahıllar ve yumurta gibi besin kaynaklarından D vitamini alın . Ayrıca ek şeklinde D vitamini tüketmek olabilir .

D vitamini fazla 1000 IU tüketmek ise, susuzluk , ağzınızda bir metalik tat , azalmış iştah , kilo kaybı , kemik ağrısı gibi yan etkiler gelişebilir , yorgunluk , ağrılı gözler , cilt tahrişleri ve gastrointestinal üzgün . D vitamini takviyesi müdahale veya östrojenler , izoniazid , antasitler , verapamil , kolestiramin , fenobarbital , fenitoin, mineral yağ , orlistat ve digoksin kullanımı ile etkileşime girebilir .
K vitamini

vücut kemik hücrelerine kalsiyum bağlama yardım K vitamini ihtiyacı var. K vitamini düzeyleri menopozdan sonra azalmaya çünkü bu vitamin , menopoz sonrası kadınlar için çok önemlidir . Optimum sağlık için günlük K vitamini 90 mcg gerekir . Böyle yeşil marul , lahana , lahana , brokoli , şalgam, dana karaciğer, yeşil çay , ıspanak ve kuşkonmaz gibi gıda kaynaklarından K vitamini alabilirsiniz. Ayrıca ek şeklinde K vitamini tüketebilir .

Kadınları Emzirme takviyeleri tüketen önce bir doktora danışmalısınız K vitamini ve hamile kadın kullanmaktan kaçınmalısınız . Eğer glukoz- 6 - fosfat dehidrogenaz varsa, bu vitamin müdahale veya cefamandole , sefoperazon , Cefmetazole ve sefotetan gibi sefalosporin ile etkileşime girebilir K vitamini kullanmaktan kaçınmalısınız . K vitamini de fenitoin , warfarin , ve orlistat yanı sıra kolestiramin , kolestipol ve colsevelam ile etkileşime girebilir .

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır