|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | alternatif Tıp | Breathwork
Sağlığı ve Hastalıkları

Kalbinizin attığını ve boğazınızın daraldığını, sanki nefes alıyormuş gibi hissedebiliyorsanız bu ne anlama gelir?

1. Kaygı:

Anksiyete, kalp atışlarının hızlanmasına ve boğazın daralmasına neden olarak nefes almanın zorlaşmasına neden olabilir. Kaygılı hissettiğinizde, vücudun sempatik sinir sistemi aktive olur, adrenalin ve kalp atış hızını artıran ve boğazdakiler de dahil olmak üzere kasların gerilmesine neden olan diğer hormonları salgılar.

2. Stres ve Panik Ataklar:

Anksiyeteye benzer şekilde, stres ve panik ataklar da hızlı kalp atışına ve boğazda sıkışma hissine neden olabilir. Bu bölümler sırasında vücudun savaş ya da kaç tepkisi tetiklenir ve bu da kalp atış hızının artması ve kas gerginliği gibi fiziksel semptomlara yol açar.

3. Hipertiroidizm:

Aşırı aktif tiroid bezi (hipertiroidizm), daha hızlı kalp atışına ve boğazda gerginlik hissine neden olabilir. Hipertiroidizmle ilişkili diğer semptomlar arasında kilo kaybı, iştah artışı, sinirlilik ve el titremesi sayılabilir.

4. Kalp Rahatsızlıkları:

Aritmiler (düzensiz kalp atışı) veya kalp yetmezliği gibi altta yatan bazı kalp rahatsızlıkları, hızlı kalp atış hızına ve nefes alma zorluğuna yol açabilir. Bu semptomlara göğüs ağrısı veya rahatsızlık eşlik ediyorsa derhal tıbbi yardım alın.

5. Astım ve Diğer Solunum Sorunları:

Astım, bronşit veya larenjit gibi solunum rahatsızlıkları boğazda sıkışmaya neden olarak nefes almayı zorlaştırabilir. Hava yolları iltihaplandığında veya tıkandığında, nefes darlığı hissine ve kalp çarpıntısına yol açabilir.

6. Asit Reflü (GERD):

Asit reflü veya gastroözofageal reflü hastalığı (GERD) bazen boğazda yanma hissine neden olabilir ve hızlı kalp atış hızını tetikleyebilir. Bu durum mide asitlerinin yemek borusuna kaçması sonucu meydana gelir.

7. İlaç Yan Etkileri:

Uyarıcılar (DEHB için kullanılır) veya dekonjestanlar gibi bazı ilaçların kalp atış hızının artması ve boğazın daralması gibi yan etkileri olabilir. Aldığınız ilaçların potansiyel yan etkilerini gözden geçirmek için bir doktor veya eczacınıza danışın.

8. Dehidrasyon:

Dehidrasyon, kalbin vücuda kan ve oksijen pompalamak için daha fazla çalışmasına neden olabilir. Bu, özellikle fiziksel efor sırasında hızlı kalp atışına ve bazen de boğazda sıkışma hissine yol açabilir.

9. Sigara ve Tütün Kullanımı:

Sigara içmek veya tütün ürünleri kullanmak kalp atış hızının artmasına ve solunum yollarının daralmasına yol açarak boğazın daralmasına ve nefes darlığına neden olabilir.

10. Alerjiler:

Anafilaksi gibi şiddetli alerjik reaksiyonlar hava yollarının şişmesine ve daralmasına neden olarak nefes almayı zorlaştırabilir. Bu aynı zamanda vücut azalan oksijen alımını telafi etmeye çalışırken kalp atış hızının artmasına da yol açabilir.

Sürekli ve aniden hızlı bir kalp atışınız ve boğazınız sıkışıyorsa, altta yatan nedeni belirlemek ve uygun tedaviyi almak için bir doktora danışmanız çok önemlidir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır