|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Kulaklardan Keneler Nasıl Kaldırılır

Keneler, kanı ve dokuyu yaşayan bir konakçıdan besleyen ve neredeyse her türlü dış ortamda bulunan küçük böceklerdir. Çocuklarınız dışarıda oynuyorsa, vücutlarını sürünme veya tutturulmuş keneler açısından iyice kontrol etmek önemlidir. Kendisini bir çocuğun kulağına, kafa derisine veya cildin diğer bölümlerine bağlayan bir kenenin çıkarılması, çoğu vücut parçası için nispeten basit ve tutarlıdır.

Temel Kaldırma

Çocuğun altına oturması parlak bir lamba alın ve kulağı size doğru bakacak şekilde kulağı içerecek şekilde başınızı kucağınıza rahatça yerleştirin.

Herhangi bir saç parçasını ayırın ve kulaktan klipsleyin.

Keneyi cildinize mümkün olduğunca yakın tutun, bir çift cımbızla. Sağlam bir baskı uygulayın ve kene gövdesini bükmeyin veya ezmeyin.

Düz bir şekilde yukarı doğru yavaşça yukarı çekin. Kene hemen serbest bırakılmaz ve çıkmazsa, sıkı bir şekilde baskı yapmaya devam edin ancak tamamen çekmeden önce kene serbest bırakılmasını bekleyin.

Alanı alkolle temizleyin, antibakteriyel bir krem ​​uygulayın mümkünse ısırık ve küçük bir bandaj. Sürtünme alkolünü küçük, kapaklı bir kaba boşaltın. Hekimin incelemesi gerektiğinde korumak için kene alkolün içine koyun.

Baş Kaldırma

Kene başını, eğer varsa, ayrı olarak çıkarın. cildin.

Kafanın alkolle dolu olduğu yeri temizleyin.

Üst tabakalarından yavaşça pul dökmek için steril bir iğne kullanın. kenenin başını çıkarmak için cilt.

Kenenin kafasını çıkarmak için cımbız kullanın.

Antibakteriyel krem ​​uygulamadan önce tüm alanı alkolle temizleyin ve mümkünse bir bandaj kullanın.

İpucu

Kene, ısırmadan sonra 1 hafta boyunca alkolde koruyun ve bölgeyi enfeksiyon, kızarıklık veya şişlik belirtileri açısından izleyin. Ateş, enfeksiyon, ağrı veya şişlik belirtileri görülürse derhal doktora başvurunuz.

Uyarılar

Keneler, Lyme hastalığı gibi hastalıkları taşıyabilir ve ısırdıkları konakçıya bulaşabilir. Bir keneyi çıkarmak için petrol jölesi, sıcak kibrit veya ısıtılmış cımbız kullanmaktan kaçının. Isı ya da jöle, kenenin cildin içine daha derin bir şekilde girmesine neden olabilir ve bu durum kafa derisini cildin içinde bırakmadan çıkarılmasını zorlaştırır. Ayrıca, kene daha fazla tükürük salgılamasına ve konakçıya hastalık geçirme şansını arttırmasına da neden olabilir.

Gerekenler

Cımbız

Alkol

Antibiyotik krem ​​

Bandaj

Pamuklu Çubuk

Küçük kapaklı konteyner

Lamba

Bobby pin veya klips

Dikiş iğnesi

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]