|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Beyindeki Kimyasal Dengesizliğin Belirti ve Belirtileri

Beyindeki kimyasal dengesizlik, beyindeki kimyasal bileşik seviyelerinde tutarsızlıklar olduğunda ortaya çıkan tıbbi bir durumdur. Beyindeki kimyasal dengesizlik hastalığının belirtileri ve semptomları olarak kabul edilen tıbbi durumlar vardır. Beyin kimyasal dengesizliğinin nedeni ve etkisiyle ilgili olarak tıbbi topluluk içinde çok fazla tartışma olduğunu belirtmek de önemlidir.

Kimyasal Dengesizlik Nedir?

Beyindeki kimyasal dengesizlik bir tanesidir. akıl hastalığının nedenlerini açıklamayı amaçlayan teorilerin. Bu teori, beyindeki nörotransmitter dengesizliğinin psikiyatrik koşullara ve zihinsel hastalığa neden olduğunu açıklar. Ayrıca bazı nörotransmiterlerin şizofreni hastalarının beyninde çok az aktivite olduğu da keşfedildi. 1950'lerde, monoamin oksadaz inhibitörlerinin ve trisiklik antidepresanların, depresyonun tedavisinde yardımcı maddeler olduğu keşfedildi. Bu keşifler araştırmacı Joseph Schildkraut; 1965 yılında yaptığı araştırmada bu bulguları yayımladı. Herkes beyindeki kimyasal dengesizliğin zihinsel hastalığa neden olduğunu kabul etmiyor ve tartışma bugün psikiyatrik disiplinde hala devam ediyor.

Beyindeki Kimyasal Dengesizlik Nasıl Oluşuyor?

Beyin, beyin zarının altında kümelenen sinaptik veziküllerle çevrilidir. Genellikle endojen kimyasallar olarak da bilinen nörotransmiterleri salgılarlar. Bu kimyasallar, nötron ve beynin diğer hücreleri arasında iletilen beyin sinyallerini iletir ve yükseltir. Kimyasal dengesizlik teorilerine göre, beyindeki bu nörotransmiterlerin anormal seviyeleri veya konsantrasyonları beyindeki kimyasal dengesizliğe neden olmaktadır.

Kimyasal Dengesizliğin Belirtileri Nedir?

Bazı doktorlar dikkat eksikliği bozukluğunun olduğuna inanmaktadır. Beyindeki kimyasal dengesizlik sorununun erken belirtilerinden biri. DEHB, küçük çocukları ve ergenleri etkileyen tıbbi bir durumdur. Dikkatsizlik, hiperaktivite ve dürtüsel davranış gibi faktörler beyindeki kimyasal dengesizliğe bağlanmıştır. Buna herkes inanmıyor, ancak birçok psikiyatri doktoru, bu faktörlerin, anormal beyin kimyasalları seviyelerinden kaynaklanan erken zihinsel hastalık belirtileri olduğuna inanıyor. DEHB'li bireylere genellikle basit, günlük görevler zorlanır.

Depresyon

Depresyon, beyindeki kimyasal dengesizliğin bir başka işaretidir. Kalıtımsal veya mükemmeliyetçi davranış gibi depresyonla ilişkili birçok başka faktör de vardır. Bazı doktorlar, depresyonun ana nedenlerinden birinin beyindeki kimyasal dengesizliğin bir sonucu olduğuna inanmaktadır. Beyindeki bazı nörotransmitterlerde dengesizlikler meydana geldiğinde - serotonin, norepinefrin ve dopamin gibi - bu dengesizlik depresyona neden olabilir. Bu kimyasallar, insanların ruh hallerini etkilemek için beynin içinde çalışan haberciler gibidir.

Diyabet

Diyabet, beyindeki kimyasal dengesizlikle ilişkili başka bir hastalıktır. Diyabet kandaki yüksek şeker konsantrasyonlarından kaynaklanmaktadır. Her ne kadar bu durum ve hastalık mutlaka beyni etkilemese de, beyindeki kimyasal dengesizlikle ilişkilendirilir ve bu durum diyabet hastalığında sonuçlanan diğer faktörlere yol açar. Beyindeki kimyasal dengesizlik, vücutta sırayla insülin dengesizliğine neden olabilir. İnsülin dengesizliği diyabete neden oluyor

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]