Asitli gıdalarda potansiyel bir hidrojen veya pH değeri 6.9 veya altındadır. Onları yedikten sonra, mideniz, sindirimleri için gerekli olan ultra asitli bir madde olan hidroklorik asidi serbest bırakır. New York'taki Columbia Üniversitesi Sağlık Hizmetleri'ne göre, popüler inanışın aksine asitli yiyecekler doğrudan kan, mide veya vücudunuzun asitliğini artırmaz. Birçok asidik besin besleyici olsa da, bazı insanlar için sorunlara neden olur.
Antioksidanlar
Genel olarak, meyveler en asidik gıdalardır. Özellikle turunçgiller, domates, yaban mersini, üzüm ve kayısı gibi asidik çeşitler de en iyi antioksidan kaynaklarıdır. Turunçgiller, yaban mersini ve domatesler, bağışıklık sisteminizde, yara iyileşmesinde ve kollajen üretiminde önemli bir rol oynayan antioksidan C vitamini bakımından zengin miktarlarda bulunur. Kayısılarda bulunan bir A vitamini olan beta-karoten, bağışıklık sisteminizi düzenlemeye yardımcı olur ve gözlerinizin ve yüzey, solunum, sindirim ve idrar yollarının sağlıklı yüzey astarlarını destekler. Domates ve domates ürünleri, Linus Pauling Enstitüsüne göre kalp hastalığı ve prostat kanseri riskinin azalmasıyla ilişkili bir antioksidandır. Linus Pauling Enstitüsü'ne göre.
Kepekli tahıllar, meyveler ve sebzeler üst kısımdır. lif kaynakları - sindirim fonksiyonu, iştah kontrolü ve pozitif kolesterol seviyelerini teşvik eden sindirilebilir bir karbonhidrat şeklidir. Meyvelerde pH değeri kadar düşük olmamakla birlikte, kahverengi pirinç, yabani pirinç, tam buğday ekmeği ve buğday esaslı tahıllar gibi tam tahıllı gıdalar asitlidir. Ispanak, havuç, lahana, fasulye ve kabak gibi sebzelerin çoğu da orta derecede asitlidir.
Asit Reflü
Gastro-özofageal reflü hastalığı, mide içeriği olduğunda ortaya çıkan sık asit reflü ile karakterize kronik bir durumdur. yedikten sonra yemek borunuza geri dönün. GERD'niz varsa, doktorunuz Columbia Üniversitesi'ne göre asitli yiyeceklerden uzak durmanızı önerebilir. Yüksek asitli yiyecekler mide içeriğiniz arasında olduğunda, yemek borunuzla temas ettiklerinde geri akışla ilişkili yanma hissini artırabilir. Asit geri akışına yatkınsanız, özellikle asitli yiyecekleri ve domates sosu, portakal suyu gibi içecekleri sınırlandırın ve kahve alın ve diyetinizdeki asitli meyveleri muz, papaya ve kavun gibi düşük asitli çeşitlerle değiştirin.
Diş Erozyonu
Asitli yiyeceklerin başka bir dezavantajı dişlerinizi içerir. Asitli meyveler, meyve suları ve alkolsüz içecekler, diş minesinde yıpranabilecek doğal asitler içerir. Bu koruyucu dış katman aşınırken, dişlerinizin iç kısımları açığa çıkar ve ağrı ve hassasiyet riskinizi arttırır. Dişleriniz asitli yiyeceklere karşı hassassa, British Dental Association asitli yiyecekleri sadece öğünlerle sınırlandırmanızı, düzenli ve diyet alkolsüz içeceklerden kaçınmanızı ve yemeklerinizi asidi nötralize etmeye yardımcı olan süt ya da peynirle sonlandırmanızı önerir.
, , ] ]