| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Siprofloksasin Yan Etkileri

Siprofloksasin (Cipro) vücutta çok sayıda bakteriyel enfeksiyonla savaşır - fakat ciddi Cipro yan etkileri vardır. Bu ilaç florokinolon antibiyotik sınıfına aittir ve Cipro dozajı tablet, sıvı ve intravenöz formlarda gelir. ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) kısa bir süre önce florokinolon antibiyotiklerin riskleri konusundaki uyarılarını güncelledi, bu nedenle bu ilaçların neden olabileceği yan etkilerin bilincinde olmak çok önemlidir. En son FDA bilgilerine göre, Cipro'nun sinirlilik, hafıza bozukluğu, oryantasyon bozukluğu, ajitasyon ve deliryuma neden olduğu tespit edildi.

Siprofloksasin kullanımları çoktur: Bazı ciltlerin yanı sıra idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisi de önerilmektedir. solunum, bağırsak ve cinsel yolla bulaşan hastalıklar. Ayrıca, biyo-terörizmde kullanılan bir bakteri türü olan antraksı da tedavi edebilir. Ancak Siprofloksasin yan etkileri vardır: Kusma veya ishal gibi mide bağırsak belirtileri en yaygın olanıdır. Nadiren, Siprofloksasin tendonları, sinirleri, kasları veya kalbi etkileyebilir. Siprofloksasin yan etkileri ne kadar sürer? Bu, gerçekte hangi yan etkilerle karşılaştığınıza bağlıdır. Daha fazla bilgi için okumaya devam edin.

Gastrointestinal

En sık görülen Siprofloksasin yan etkisi mide ve bağırsakların tahriş edilmesidir. Merck Manual Professional Edition'a göre, Ciprofloksasin alan kişilerin yüzde 5'i bulantı, kusma, üst karın ağrısı, mide ekşimesi veya ishal gibi semptomlar bildirir. İshal şiddetli ise, Siprofloksasinin bağırsaklarda doğal olarak bulunan bakterileri değiştirdiği için olabilir. Bu dengesizlik, farklı bir antibiyotik tedavisi gerektiren bakteri Clostridium difficile ile kolon enfeksiyonuna yol açabilir.

Kas İskelet Sistemi

Ciprofloksasin almanın ciddi bir yan etkisi tendinit - ağrılı şişlik ve tahriştir tendonların, kemikleri kaslara bağlayan lifli dokular. Tendinit, Siprofloksasin başladıktan 48 saat sonra ortaya çıkabilir. Şiddetli tendinit aslında tendonun yırtılmasına neden olabilir. Siprofloksasin'den en sık etkilenen tendon ayak bileğinin arkasında bulunan Aşil tendonudur. Omuz ve eldeki tendonlar da etkilenebilir. Siprofloksasin kullanımıyla ilişkili tendinit veya tendon kopması, 60 yaş üstü ve kortikosteroid ilaç kullananlarda daha sık görülür.

Sinir Sistemi

Nadiren, Siprofloksasin, kolların ve bacakların sinirlerine zarar verebilir - - nöropati olarak bilinir. Nöropati belirtileri karıncalanma, yanma veya uzuvların uyuşukluğunu içerir. Siprofloksasin ayrıca baş dönmesine, baş ağrısına, titreme veya gerginliğe neden olabilir. İlaç nadiren, beyni etkileyen bir rahatsızlıktan muzdarip olan insanlarda ortaya çıkması muhtemel olan nöbetleri tetikleyebilir. Miyastenia gravis hastaları için, Siprofloksasin kas güçsüzlüğünü kötüleştirebilir.

Kardiyovasküler

Yaşlı bireylerde veya altta yatan kalp problemlerinde, Siprofloksasin anormal kalp ritmine neden olabilir. Bu, bir insanın çarpıntı hissetmesine neden olabilir - kalbinin çırpındığı veya yarışdığı hissi. Anormal kalp ritimleri için özellikle yüksek risk altındaki insanlar, kalp ritimlerini düzeltmek için ilaç kullananlar veya Siprofloksasin ile etkileşime giren bazı ilaçları alan kişilerdir.

Uyarılar ve Önlemler

kızarıklık, kaşıntı, nefes darlığı, baş dönmesi veya şişliği içerebilen Ciprofloksasin'e alerjik reaksiyon. Ayrıca şiddetli ishal, yiyecekleri veya sıvıları tutmada zorluk, şiddetli kas ağrısı, bacaklarda karıncalanma veya uyuşukluk veya düzensiz kalp atışı gibi ciddi yan etkiler için derhal tıbbi yardım isteyin. Son olarak, Ciprofloksasin'e başlamadan önce tüm tıbbi problemlerinizi ve doktorunuzla birlikte aldığınız tüm ilaçları tartışmanız önemlidir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com