|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Düşük Monositli Kan Hücresi Belirtileri ve Belirtileri Sayım

Monositler, kemik iliği tarafından üretilen bir tür beyaz kan hücresidir. Özel rolleri, vücudu ve kanser hücrelerini istila eden bulaşıcı organizmaları yok etmektir. Monositler tipik olarak, birincil bağışıklık sistemi hücrelerinde olgunlaştıkları dalak, akciğer, karaciğer ve kemik iliğindeki dokulara dağıtılmadan önce bir ila üç gün boyunca kan akımı boyunca dolaşırlar. Monositopeni, düşük monosit kan hücresi sayımı ile ilişkili tıbbi terimdir.

Belirtiler

Düşük monosit sayısı, genellikle spesifik belirtilere neden olmaz. Bir tür enfeksiyon belirtisinin belirtilerinin, düşük monositli kan sayımı çeken bir kişi tarafından fark edilmesi muhtemeldir. Enfeksiyonun belirtileri daha sonra doktora bir ziyaret tetikler. Bu tip enfeksiyonların sık belirtileri arasında grip benzeri semptomlar, öksürük, boğaz ağrısı, üşüme ve ateş ve sık idrara çıkma vardır.

Nedenleri

Kemik iliğinde monositler üretilir. Bu nedenle, kemik iliğinin işlevini etkileyen herhangi bir bozukluk veya kimyasal potansiyel olarak düşük bir monosit sayısına neden olabilir. Kemik iliğini etkileyen hastalıkların örnekleri arasında HIV, aplastik anemi, tüberküloz, sıtma, Epstein-Barr virüsü, romatoid artrit ve lupus bulunur. Kemik iliğinin fonksiyonunu baskılayabilen ilaçlar oral yoldan verilen interferonlar, kemoterapi, radyasyon tedavisi veya kortikosteroidleri içerir. B12 vitamini ve folattaki eksiklikler de düşük monosit kan sayımı ile sonuçlanabilir.

Tanı

Düşük monosit kan hücresi sayımı teşhisi, hastanın damarından çıkarılmış bir numuneden alınan tam kan sayımı sonuçlarına dayanır. . Hastalığın nedenini teşhis etmeye çalışmak için kemik iliği biyopsisi de istenebilir.

Önem

Düşük bir monosit kan hücresi sayısı enfeksiyonlara yatkınlığı arttırır. Artan risk derecesi, monositopeninin ciddiyetine ve nedenine ve ayrıca hastanın genel tıbbi durumuna bağlıdır. Monositopeniden kaynaklanan en sık görülen enfeksiyon tipleri, normalde insan derisinde bulunan veya gastrointestinal ve idrar yollarında bulunan bakterilerden kaynaklanır.

Tedavi

Bu hastalığın tedavisi şiddetine bağlı olarak değişir, Altta yatan ilişkili ikincil enfeksiyonların veya semptomların nedeni ve varlığı. Hastanın genel genel sağlığı da belirleyici bir faktördür. Tedaviler genellikle enfeksiyonlarla savaşmak için antibiyotik veya mantar önleyici ilaçlar içerir; beyaz kan hücrelerinin üretimini arttırmak için beyaz kan hücresi büyüme faktörü uygulaması; intravenöz immün globulin; veya kortikosteroid tedavisi.

Yaşam Tarzı Değişiklikleri

Tıbbi tedavi yapılırken dengeli, besleyici bir diyet uygulamak ve enfeksiyonun yayılmasını önlemek için önlem almak önemlidir. Ellerin enfeksiyonun yayılmasının birincil bir aracı olması nedeniyle sabun ve bol su ile el yıkama gereklidir. Hastalığa maruz kalma riskini ortadan kaldırmak için kalabalıklardan kaçının. Mümkün oldukça eldiven ve maske kullanın.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır