| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Mesanenin Boşalmamasının Sebepleri

Ulusal Böbrek ve Ürolojik Hastalıklar Bilgi Toplama Merkezine göre mesane, yaklaşık iki ila beş saat boyunca yaklaşık iki fincan idrarı rahatça tutabilen içi boş bir organdır. Mesane rahat bir sınıra ulaştığında, mesanenin dolu olduğu konusunda vücudu uyarmak ve idrar yapma ihtiyacı bildirmek için sinyaller beyne gider. İdrar yaparken, mesane tekrar dolmaya başlar. Bazen, sinyalleme sistemindeki bir başarısızlık mesanenin idrar tutma olarak bilinen bir durum olan idrarın tümünü serbest bırakmasını önler.

Nörojenik Mesane

Nörojenik mesane, kasların ve sinirlerin içinde bulunduğu bir tıbbi durumdur. Üriner sistem yanlış iletişim kurar. Beyin ve mesane arasında sinyal veren sinirler de yanlış çalışıyor. Yanlış iletişimin sonucu idrar kaçağı ve idrar retansiyonudur. Bu durumun tedavisi, sinir hasarının nedenine bağlıdır ve mesaneyi hafifletmek için ilaçlar ve bir kateter içerir. Maryland Tıp Merkezi'ne göre mesanede sinir hasarına neden olabilecek durumlar arasında multipl skleroz, pelvis, diyabet ve merkezi sinir sistemi enfeksiyonları, travma veya travma vardır.

Prostat Bezi Büyütme

Prostat, mesanenin hemen altına oturan ve idrarı çevreleyen ve idrarın mesaneden vücudun dışına doğru hareket etmesini sağlayan tüp olan erkek bezidir. Bir erkek yaşlandıkça, prostat büyüklüğünde artabilir. Büyütme ayrıca prostat bezinin iltihabı nedeniyle olabilir. Bu genişleme üretrayı daraltıp idrar akışını engeller. Büyütme oranının azaltılmasına yönelik tedaviler, prostat dokusunu çıkarmak için kullanılan ilaçlar ve cerrahi prosedürleri içerir. Böbrek taşları üriner sistemden geçtikçe tıkanmaya neden olabilirler. Taşlar, böbrekleri mesaneye bağlayan tüpler olan üreterlerde veya üretrada sıkışabilir. Elde edilen tıkanma idrarın vücuttan dışarı akışını durdurabilir. Böbrek taşları ayrıca vücutta hareket ettikçe aşırı ağrıya da neden olabilir.

İlaçlar

Bazı ilaçların idrar retansiyonuna neden olabilecek yan etkileri vardır. Alerji ve kuru mukoza tedavisinde kullanılan antihistaminikler, mesanenin idrarda kalmasına neden olabilir. Bazı ilaçlar, antikolinerjik veya sinir sistemine, kabızlık, ağız kuruluğu, bulanık görme ve idrar retansiyonu gibi yan etkilere sahiptir. Bu ilaçlar genellikle mide krampları, idrar tutamama ve vücuttaki kas spazmları gibi durumların tedavisine yardımcı olur. Bazı antidepresan ilaçlar da mesanenin idrar tutmasına neden olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com