|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Bronşit İçin Nebulizatör Tedavisi

Bronşit, solunum yollarının iltihabı ile karakterize solunum yolu hastalığıdır. Genel olarak, bir virüs bu hastalığın nedenidir, ancak başka çevresel olasılıklar da var. Bronşit kronikleşebilir, bu da sık sık tekrarladığı anlamına gelir. Olduğunda, yaygın ilaçlar ve tedavi muhtemelen işe yaramayacaktır. Bir nebülizör, bronşit kalıcı olduğunda kullanımda etkili bir tedavi yöntemidir. Hava yollarını gevşetme potansiyeli, bu hastalığın tedavisinde çok önemli bir parçasıdır.

Nedenleri

Bronşit, genellikle soğuk algınlığı veya diğer solunum yolu enfeksiyonlarına eşlik eden solunum yolu hastalığıdır. Kronik bronşit, sigara içmekten, kimyasal dumanlara maruz kalmadan ve ayrıca kirletici maddelerden kaynaklanabilir. Bazı durumlarda, devam eden bronşit aslında astım olabilir, bu nedenle doktorunuza doğru şekilde teşhis konulmasını sağlayın. Düşük dereceli bir ateş, halsizlikle birlikte, genellikle bronşitte görülür. Bununla birlikte, en belirgin işaret kalın renkli mukuslu kalıcı, üretken bir öksürüktür. Öksürüğe genellikle nefes darlığı, nefes darlığı ve nefes alma gibi duyulan bir ıslık sesi olan wheezing eşlik eder.

Nebulizatör Nedir? Bu bir hava kompresörü ile çalışır. Tüp, kompresörü, bir ağızlığa veya maskeye bağlı bir sıvı ilaç kabına bağlar. Bir nebülizör, sıvı ilacı, Albuterol'ü alır ve onu solunan bir sis şekline dönüştürür. Nebulizerler en sık astımı tedavi etmek için kullanılır, ancak bronşit tedavisinde de etkilidirler.

Nebulizatörü kim kullanmalı? iltihap solunum yolları. Ne yazık ki, bir inhalatör kullanımı zor olabileceğinden herkes için uygun değildir ve yanlış kullanıldığında doğru ilaç dozu vermeyebilir. Nebulizatör, kullanım kolaylığı nedeniyle yaşlılar, bebekler ve küçük çocuklar için idealdir. Maske yerinde olduğunda, gereken tek şey normal solunumdur.

Nebulizatör Bakımı

Nebulizörünüzün uygun şekilde bakımı esastır, bu nedenle her kullanımdan sonra temizlediğinizden emin olun. Temiz olmayan bir nebülizör tıkanabilir ve enfeksiyon olasılığını taşıyabilir. Doğru bakım, ilaç kabını her kullanımdan sonra ılık sabunlu suyla yıkayıp kurumaya bırakmayı içerir. Günün son kullanımından sonra, kupayı ve ağızlığı veya maskeyi aynı şekilde yıkayın ve havayı kurumaya bırakın. Nebulizör parçalarını her üç günde bir sirke ve su çözeltisinde yıkamak önemlidir. Parçaları 1/2 bardak sirke ve 1/2 bardak su içerisinde 20 dakika bekletin ve havayı kurumaya bırakın.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır