Yüz şişmesi veya yüz ödemi, yüz dokularında sıvı biriktiğinde meydana gelir. Olası nedenler arasında alerjik reaksiyon, enfeksiyon, ilaç reaksiyonları ve yaralanma vardır. Diğer olası bir neden de aşırı alkol tüketimi, Yeni Zelanda Alkol Danışma Konseyi (ALAC).
Dehidrasyon
Susuz kaldığında, vücut, genişletilmiş kan damarları ve şişkinlikle sonuçlanan suyu tutarak telafi eder. . Alkol, ALAC'a göre aşırı idrara çıkma yoluyla vücudun su ve gerekli vitaminleri kaybetmesine neden olan bir anti-diüretik hormon üretimini durdurur. Alkol vücudu kurutduğundan, su tutmaya ve yüz ile vücudun şişkinliğine neden olabilir.
Uzun Süreli Aşırı Tüketim
Aşırı alkol tüketimi erkekler için günde ikiden fazla içecek olarak tanımlanır ve daha fazlası Hastalık Kontrol Merkezlerine (CDC) göre kadınlar için günde bir kereden fazla içilmeli.
Brezilya Silahlı Kuvvetler Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı'ndan 2007 yılında yapılan bir çalışma, "tamamen açık olmayan mekanizmalarla" alkol kullanıcıları aşırı duyarlılık reaksiyonları gösterirler ... alkol alımı, belirgin bir cilt değişikliği ve dermatolojik rahatsızlıkların kötüleşmesiyle ilişkilendirilmiştir, ”kabarık bir yüz de dahil olmak üzere. Çalışma, büyük olasılıkla nedeniyle şişmiş göz ve üst dudaktan oluşan bir adamdan söz ediyor Aşırı miktarda alkol tüketimi.
Aşırı İçme
Aşırı derecede içme, CDC tarafından kısa sürede ağır bir alkol tüketimi olarak tanımlanır - arka arkaya beş ya da daha fazla erkek ve dört ya da daha fazla içki kadınlar tarafından en az bir kez İki hafta içinde. Şişkin bir yüz, çeşitli nedenlerin bir sonucu olarak tıkanmadan kaynaklanabilir: kronik dehidratasyon, vitamin eksikliği veya aşırı duyarlılık.
İngiltere Daily Mail'deki bir makalede, bir deney olarak, kanama geçiren bir BBC film yapımcısı açıklanmaktadır. bir ay boyunca haftada beş gece içmek. Sonuç olarak, çenesini kaybetti, “sincap yanakları” ve karın yağını geliştirdi. Kanamayı içmeyi bıraktıktan birkaç ay sonra tekrar kendini “normal” ve sağlıklı hissedebiliyordu.
Alcohol Flush Reaction
Aşırı derecede alkol tüketen kişiler bile kabarık bir surat yaşayabilir. Alkol yıkama reaksiyonu, CNN Health'e göre mide bulantısı, hızlı kalp atışı ve kırmızı, şişmiş bir yüz ile karakterize alkole karşı alerjik bir reaksiyondur.
Alerji, Doğu Asyalılar arasında yaygın görülen kalıtımsal bir enzim eksikliğinden kaynaklanır. ALDH2 olarak bilinen enzim, alkolü asetat içinde metabolize eder. ALDH2'nin varlığı olmadan, alkol, kan, şişlik, şişkinlik ve kanser dahil solunum ve cilt tahrişine neden olduğu bilinen bir toksin olan asetaldehit olarak kan akışına girer.
İPUÇLARI
aşırı alkol tüketiminin etkileri. Birkaç saat boyunca içkilerinizi şaşırtarak aşırı içki içmekten kaçının. Karnınız tamamen karnınıza alın ve kurumayı dengelemek için bol miktarda su alın. Alkol yıkama reaksiyonunuz varsa, alkol almayı bırakmak en iyisidir.
, , ] ]