|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Proton Pompa İnhibitörleri ve H2 Engelleyicileri Birlikte Nasıl Kullanılır

Histamin reseptörü antagonistleri (aynı zamanda H2 bloker olarak da bilinir), asit reflü semptomlarını tedavi etmek için yaygın olarak kullanılan bir ilaç sınıfıdır. Asit üreten hücrelerde histamin reseptörlerini bloke ederek midede asit üretimini azaltır. Bununla birlikte, asit üretimi hala devam etmektedir, bu nedenle, bu ilaçların tek başına kullanılması bazı hastalar için rahatlama sağlamayabilir. Doktorunuz hastanın ayrıca bir proton pompası inhibitörü almasını önerebilir. Bu ilaçlar, asit üreten mide hücrelerinde asit pompasını devre dışı bırakır ve genellikle asit sekresyonunun çoğu durur. Bu iki ilaç sınıfını birlikte kullanmak, şiddetli asit reflü hastalarına yardımcı olabilir.

Doktorunuza danışın. Doktorunuz belirtilerinizi değerlendirecek. Ciddi asit reflü hastalığı olan hastalar, standart proton pompası inhibitörleri dozu ve H2 blokerlerini gerektirebilir. Doktorunuz sizi yüksek dozda başlatabilir, ardından semptomlarınız azaldıkça, dozajınızı bakım miktarına kadar düşürebilir. Reçetenizi doldurun. Almanız gereken ilaç miktarı reçetenin gücüne bağlı olacaktır.

Proton pompa inhibitörünüzü günde bir kez alın. İlacınızı nasıl ve ne zaman alacağınız konusunda doktorunuzun talimatlarını izleyin, ancak genel olarak, proton pompa inhibitörleri günde bir kez - yiyecekle birlikte olsun - olmasın. Şiddetli semptomları olan hastalar günde iki kez hap alabilir (sabahları biri geceleri biri). Proton pompa inhibitörlerinin çalışmaya başlaması bir H2 engelleyiciden daha uzun sürebilir, ancak etkiler daha uzun sürebilir.

H2 engelleyicinizi alın. Yine doktorunuzun talimatlarını takip edin. Tezgah üstü ilaçlar da kutunun üzerinde talimatlar olacak. H2 blokerleri proton pompası inhibitöründen daha hızlı çalışır, ancak etkiler uzun sürmez. Bazı hastaların H2 blokerlerini günde birkaç kez alması gerekecektir. H2 blokerlerinin etkili olması yaklaşık bir saat sürer, bu nedenle yemeklerden yaklaşık bir saat önce hap almak, asit reflü semptomlarının ortaya çıkmasını önlemeye yardımcı olabilir. Semptomların ortaya çıktığını düşünüyorsanız, bu ilaçları yemekten sonra da alabilirsiniz. Doktorunuz ayrıca yatmadan önce bir tane almanızı önerebilir.

İpucu

H2 engelleyici ilaç örnekleri arasında simetidin, famotidin, nizatidin ve ranitadin bulunur. Proton pompası inhibitörlerinin örnekleri arasında esomeprazol, pantoprazol, omeprazol, lansoprazol ve rabeprazol bulunur. Bazı proton pompası inhibitörleri ayrıca tezgahta da bulunur. Bununla birlikte, bu ilaçlar pahalı olabilir, bu nedenle doktorunuza sağlık sigortanızın bazı masrafları karşılayabilmesi için bir reçete almasını isteyin.

Uyarılar

Bazı H2 blokerleri reçeteli ilaçlar ile etkileşime girebilir bu nedenle, H2 blokerleriyle tedaviye başlamadan önce doktorunuza danışın. Genel olarak güvenli kabul edilmesine rağmen, yeni kanıtlar, Ohio State Üniversitesi Tıp Merkezine göre proton pompası inhibitörlerinin uzun süreli kullanımının osteoporoz riskini ve kalça kırığı insidansını artırabileceğini göstermektedir. Doktorunuza, ilaçlara herhangi bir alerjik reaksiyonunuz olup olmadığını söyleyin.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]