Narkotiklere benzer şekilde, Tramadol, genellikle orta ila aşırı ağrı tedavisinde kullanılan reçeteli bir ilaçtır. Tramadol insan yapımı bir analjeziktir ve beynin opioid reseptörleri ile birlikte çalışarak morfin gibi işlev görür. Birkaç yan etkisi olabilir.
Yaygın Yan Etkileri
En sık görülen yan etkiler hafif olma eğilimindedir ve vücut ağrı kesiciye alışınca genellikle çabuk azalır. Bunlar arasında ağız kuruluğu, bulantı, baş ağrısı, kabızlık, baş dönmesi, ishal, halsizlik, kusma, uyku zorluğu ve uyuşukluk sayılabilir. Bu yan etkiler devam ederse veya daha da kötüye giderse, tıbbi yardım isteyin.
Ciddi Yan Etkiler
Bu yan etki çok daha az yaygın olsa da, Tramadol zihinsel ya da ruh hali değişikliklerine neden olabilir (depresyon gibi) ağrısı, soyulması, kabarık, kırmızı veya şişmiş cilt, ajitasyon hisleri, aşırı baş dönmesi veya baş dönmesi, koordinasyon kaybı, halüsinasyonlar, disorientasyon, bayılma, düzensiz kalp atışı ve idrarla ilgili problemler.
Alerjik reaksiyonlar nadirdir. Aranacak işaretler arasında dil, yüz, dudak veya ağız şişmesi; göğüste sıkışma; kovanlar; deri döküntüsü; nefes darlığı.
Nöbetler
Tramadol bastonu, özellikle aşağıdaki tıbbi hastalıkları olan hastalarda, nöbet riskini artırdı: metabolik bozukluklar; geçmiş alkol veya uyuşturucu bağımlılığı; kafa yaralanmaları; epilepsi. Kas gevşetici, mide bulantısı ilacı veya antidepresan kullanan hastalar da Tramadol'ü almaktan daha fazla nöbet riski taşırlar.
Overdose
Bu ağrı kesici için uygun dozaj miktarından daha fazla almış olabileceğinizi düşünüyorsanız sonuçları ciddi olabileceğinden acil tıbbi yardım almanız gerekir. Tramadol doz aşımının bazı belirtileri; nemli veya soğuk cilt, baş dönmesi, yavaş kalp atışı, uyuşukluk, şiddetli zayıflık, sığ nefes alma, bayılma, komaya girmedir.