Sık idrara çıkma ve bacak ağrısı ciddi bir tıbbi durumun belirtileri olabilir. Bu semptomları yaşarsanız, doğru tanı ve tedavi için doktorunuza danışın.
Akut Bakteriyel Prostatit
Akut bakteriyel prostatit, cinsel yolla bulaşan bir hastalığın, ameliyat sırasında prostatın zarar görmesine neden olabilecek bir durumdur veya mesaneye yerleştirilen bir kateterden (prostata bakteri bulaştırabilir). Bu durum bacak ve genital bölgede ağrıya, ağrılı ve sık idrara çıkma, ateş ve sırt ağrısına neden olabilir. Antibiyotikler ve ağrı kesici ilaçlar genellikle bu durumu tedavi etmek için kullanılır.
HIV Miyelopatisi
HIV miyelopatisi, HIV olanlar arasında sıklıkla teşhis edilmeyen bir durumdur. HIV miyelopatisinin belirtileri sık idrara çıkma, karıncalanma, kas krampları ve bacaklarda ağrıdır. Bu durum HIV enfeksiyonunun ilerleyen aşamalarında gelişir ve bunun için bilinen bir tedavisi yoktur.
Tip 2 Diyabet
Tip 2 diyabet zamanla gelişen bir durumdur. Tip 2 diyabetin semptomları sık idrara çıkma, bacak ağrısı, bulanık görme, iyileşmesi yavaş olma, susuzluk ve ağız kuruluğu gibi. Kan şekeri ve Tip 2 diyabetin semptomlarını kontrol etmek için bir plan geliştirmek için doktorunuzu görmek önemlidir.
Böbrek Enfeksiyonu
Böbrek enfeksiyonu, sırt ve yanlarda ağrıya neden olabilir; bacak, sık idrara çıkma, ağrılı idrara çıkma, bulantı ve kusma. Bu, enfeksiyonun vücudundan kurtulmak için antibiyotik gerektiren ciddi bir durumdur.
Üriner Sistem Enfeksiyonu
Üriner sistem enfeksiyonu veya İYE, hasta hissetmenize neden olabilecek bir durumdur. İYE'nin diğer semptomları idrar yaparken ağrı, sık idrara çıkma, kas ağrısı ve bulutlu idrardır. Bir İYE genellikle bir antibiyotik ile tedavi edilir ve tedavi sırasında alkol, kafein ve baharatlı yiyeceklerden kaçınmak en iyisidir.