Beyaz kan hücreleri vücudun bağışıklık sisteminin bir parçasıdır ve bu da insanları enfeksiyona neden olabilecek virüsler ve bakteriler gibi patojenlerden korur. Ne yazık ki, bazen bağışıklık sistemi karışır ve istilacı olarak polen ve toz dahil zararsız maddelere davranır. Bu olduğunda, sonuç hapşırma, kaşıntı ve sulu gözlerle tamamlanan bir alerjidir.
Önem
Alerjinin önemi, vücudun bağışıklık sisteminin başka türlü zararsız maddelere aşırı reaksiyon vermesidir. . Tutarlı bir bağışıklık sistemi üretmek için vücutta birlikte çalışan birçok beyaz kan hücresi türü vardır, Dr. Lauralee Sherwood adlı kitabında, "İnsan Fizyolojisi" kitabına dikkat çeker. B lenfosit adı verilen beyaz tipteki bir hücre, polen ve diğer alerjenlere bağlanan ve reaksiyonları tetikleyen antikorlar üretir. Alerjilerde rol oynayan başka bir beyaz hücre tipine mast hücresi adı verilir.
İşlev
B lenfositleri tarafından üretilen antikorlar vücutta önemli amaçlara hizmet eder. Virüslere ve bakterilere bağlanırlar, istilacıları kolayca çıkarılmış paketlerde bir araya toplarlar ve onları imha için işaretlerler. Antikorlar olmadan, katil T-hücreleri adı verilen bir beyaz hücre alt grubu istilacılarla vücut dokuları arasındaki farkı bilmez. Mast hücreleri de değerli amaçlara hizmet ediyor, Dr. Gary Thibodeau'nun “Anatomi ve Fizyoloji” adlı kitabında yazıyor. Araştırmacılar, burun, ağız ve gözlerin mukoza zarlarını sıralarlar ve bu giriş noktalarını istilaya karşı korurlar. Mast hücrelerinin alerjik süreçlerdeki rolü görece yeni bilinmektedir. Kesin olarak, hücrelerin gerçek bir patojeni neyin oluşturduğu ve zararsız olanın bu noktada tam olarak anlaşılmadığı gibi nasıl karıştığı. Bununla birlikte, net olan, paçavra poleni gibi bazı zararsız maddelerin nüfusun büyük bir bölümünde beyaz hücreleri karıştırdığıdır. Bununla birlikte, bazı bireyler, diğerlerinde alerjiye neden olan aynı maddelerden tamamen etkilenmezler.
Efektler
Mast hücreleri alerji semptomlarına neden olur çünkü alerjenler mast hücrelerinin yüzeylerindeki antikorlara bağlanırsa, hücreler serbest kalır Çok miktarda kimyasal tahriş edici histamin olarak adlandırılır. Histamin, bölgeye kan akışını arttırır - görünürde beyaz hücrelerin enfeksiyonla savaşması için - bu şişmeye neden olur. Histamin ayrıca burun akıntısı ve gözlere neden olan sıvı salınımına neden olduğunu belirtti. Nazus pasajlarında mukus biriktiğinde boğazı tahriş edebilir, ağrıya neden olabilir.
Expert Insight
"Moleküler Biyolojide Yöntemler" makalesinde yazarların mast hücre ve beyaz hücrelerin Alerjiye yol açan karışıklık, erken yaşta gerçek patojenlere yetersiz maruz kalmanın bir sonucu olabilir. Alerjiler, daha fazla antibakteriyel sabun kullanan ve yüzeyleri daha temiz tutan yüksek sanayileşmiş ülkelerde daha yaygın görünmektedir. Araştırmacılar, çocukları ve bağışıklık sistemlerini çeşitli gerçek patojenlere maruz bırakmamakla, sanayileşmiş ülkelerin dolaylı yoldan alerji yaratabileceğinden şüpheleniyorlar.
, , ] ]