|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Grip Çekimlerinin Riskleri

Yaz düşmeye başladığından, grip mevsiminin izleyeceği kesindir. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, 6 aydan büyük tüm yetişkinlerin ve çocukların her yıl grip aşısı olmasını tavsiye eder, çünkü gripten kaçınmanın en iyi yolu budur. Grip aşıları iki şekilde gelir, bir burun spreyi ve bir atış. Aralarından seçim yapabileceğiniz birkaç farklı grip çekimi var. Grip çekimleri genellikle güvenli ve etkili olsa da, herhangi bir ilaçta olduğu gibi yan etkiler de mümkündür. Enjeksiyon bölgesindeki ağrılar gibi küçük yan etkiler en yaygın olanıdır. Nadir görülen yan etkiler alerjik ve sinir sistemi reaksiyonlarını içerir.

Enjeksiyon Bölgesi Ağrıları

Grip aşısı alan kişilerin yaşadığı en yaygın yan etki enjeksiyon bölgesinde ağrıdır. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, yapılan çalışmalar grip aşısı çeken kişilerin yüzde 10 ila yüzde 64'ünün enjeksiyon bölgesinde hassasiyet veya ağrı yaşadığını gösteriyor. Bu genellikle hafiftir ve bir veya iki günde kaybolur. Enjeksiyon bölgesi ağrıları kadınlar tarafından erkeklerden daha sık rapor edilmektedir. Ayrıca, standart doz grip çekimlerine kıyasla yetişkinlere 65 yaş ve üstü verilen yüksek dozlu grip çekimleriyle daha sık görülür.

Ateş ve Diğer Genelleştirilmiş Belirtiler

Grip çekimleri bağışıklık sistemini uyarır; bazen düşük ateş, biraz yorgunluk hissi, ağrı ve baş ağrısı gibi genel semptomlara neden olur. Küçük çocuklar ve büyük yetişkinler en sık bu semptomları yaşarlar. Dünya Sağlık Örgütü, 5 yaşından küçük çocukların yüzde 12'sine kadar bir grip atışından sonra bir veya iki gün boyunca hafif ateşe maruz kaldığını, ancak 6-15 yaş grubundaki çocukların yalnızca yüzde 6'sının yaşla birlikte daha az yaygınlaştığı için bu yan etki yaşadığını bildirmektedir. Sağlıklı genç erişkinler nadiren grip aşağısında ateş veya diğer genel semptomlar yaşarlar, fakat yetişkinler 65 yaş ve üstü bazen yaparlar.

Oculorespiratory Sendromu

Oculorespiratory sendromu, grip çekimlerinin nadir görülen bir yan etkisidir. Olası semptomlar arasında göz kızarıklığı; gözlerin, yüzün veya dudakların şişmesi; ve boğaz ağrısı, hışıltısı, göğüste sıkışma veya nefes almada veya yutmada zorluk gibi hava yolu ile ilgili semptomlar. Belirtileri hafif ila şiddetli arasında değişir. Genellikle bir grip aşısı aldıktan sonra 2 ila 24 saat gelişir ve 48 saat içinde kaybolurlar. Okülorespiratuar sendrom, kadınlarda erkeklerden daha yaygındır ve en sık 40 ila 59 yaşları arasındaki insanlarda görülür. Sebebi hala bilinmemektedir ancak grip aşısı üretim süreçleriyle ilgili olabilir. Bu tür reaksiyon, WHO'ya göre grip aşısı olan her milyon kişiden yaklaşık 76'sını etkilemektedir. "attacks the nerves of the body.", 3, [[Genellikle, gövde ve kolları etkilemek için yukarı doğru yayılabilen zayıflık veya karıncalanma ile başlar. Ağır vakalarda geçici felç oluşabilir. Guillain-Barré sendromunun nedeni bilinmemektedir, ancak en sık viral bir enfeksiyondan sonra ortaya çıkar. Grip aşısı gibi bir aşılamadan sonra da nadir vakalar bildirilmiştir. Guillain-Barré sendromu her yaştan insanı etkileyebilir. WHO, sendromun, grip aşısı olan her milyon kişiden yaklaşık 1 veya 2 kişisinde meydana geldiğini belirtiyor.

Alerjik Reaksiyonlar "Bunlar genellikle kovanlar gibi hafiftir, ancak nadiren şiddetli olabilir - anafilaksi olarak bilinen bir durum. Çoğu grip çekimi, virüsü yumurtalarda çoğaltarak hazırlanır ve çok az miktarda yumurta proteini bazen alerjisi olan kişilerde reaksiyona neden olabilir. Bununla birlikte, CDC, yumurta alerjisi olan kişilerin çoğunun güvenle grip aşısı geçirebileceğini bildiriyor. Jelatin veya bazı antibiyotik alerjileri olan kişiler de grip aşısına tepki verebilir. Bununla birlikte, WHO'ya göre, grip aşısı olan ve her milyon için 1 kişiden az şiddetli alerjik reaksiyon sayısı olan kişiler.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır