| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Alkolik Nöropati Belirtileri

Alkolizmin bir insana verdiği zarar, bireyin yaşamının sosyal, psikolojik ve fiziksel yönlerine kadar uzanır. Bazen alkolik polinöropati olarak bilinen alkolik nöropati, kronik alkolizmin fiziksel sonuçlarından biridir. Eğer tedavi edilmezse, bu zayıflatıcı bozukluk sakatlık, kronik ağrı ve ellerde ve ayaklarda hasar gibi uzun vadeli komplikasyonlara neden olabilir.

Ağrı, Uyuşma ve Parestezi

Alkolik nöropatinin neden olduğu sinirlere verilen hasar vücudun hissi algılama yeteneğini bozabilir. Bu duyusal sinir hasarı tipik olarak bacaklar ve kollar boyunca uzanan uyuşukluk belirtileri ile kendini gösterir. Ulusal Nörolojik Bozukluklar ve İnmeler Enstitüsü'nün açıkladığı “iğne ve iğneler” olarak bilinen duygu, “parestezi” tıbbi terimi ile bilinir, ayrıca alkolik nöropati nedeniyle duyusal hasarın bir özelliğidir. Yaygın olarak bu hastalık ile ilişkili duyusal semptom.

Kas Disfonksiyonu

Kaslara sinir uyarıları veren motor sinirlerinin zarar görmesi, alkolik nöropatili kişilerde kas fonksiyonunu azaltabilir Milton S. Hershey Tıp Merkezi Penn State University'de hasarın zayıflık, kas spazmları ve istemsiz kasılmalar olarak kendini gösterebileceğini belirtiyor.Bu belirtiler normal günlük hareketleri gerçekleştirme yeteneğini zayıflatabilir, kas fonksiyonlarının kaybı yutma ve konuşma engellerini de beraberinde getirebilir.

Uzun vadeli alkolik nöropati vakalarında, kas fonksiyonu eksikliği, kasların atrofisine neden olabilir.

Organ Disfonksiyonu

Bu sinirler kalbin işlevini kontrol eder, mesane, gastrointestinal sistem ve diğer organlara otonom sinir denir. Alkolik nöropati, bu sinirleri de etkileyebilir, bu da organ disfonksiyonuyla ilgili geniş bir semptom dizisine neden olabilir.

Hershey Tıp Merkezi'ne göre, gastrointestinal yolu besleyen sinirlerin zarar görmesi, düzgün hareket etmemesine neden olabilir mideden ve bağırsaklardan yemek, kabızlığa neden olur. İdrar yollarını besleyen sinirlerin bozulması, her ikisi de alkolik nöropati vakalarında sık rastlanan durumlardan biri olan idrar kaçırma veya idrar zorluğuna neden olabilir.

Otonom sinir sistemi, kandaki kasları kontrol ederek kan basıncını düzenler. damar duvarları. Bu sinirlerin zarar görmesi, kan basıncını düzenleyememeye neden olabilir, ortostatik hipotansiyon ortak bir sonuçtur. Ortostatik hipotansiyon, baş dönmesi, baş dönmesi ve bazen oturma pozisyonunda durma pozisyonuna geçme gibi ani değişiklikler sırasında bayılmalara neden olur.

Diğer otonomik fonksiyon bozukluklarına ek olarak, alkolik nöropati üreme sistemine zarar verebilir ve adamlar.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com