Hanımeli hor çiçeği olarak da bilinen Yin chiao, soğuk algınlığı semptomlarıyla mücadele etmek için geliştirilen dokuz çayın geleneksel bir karışımıdır. Bu bitkisel tedavi, 2003 yılında birçok Asya ülkesini rahatsız eden ciddi akut solunum sendromu (SARS) salgını sırasında yaygın olarak kullanılmıştır. Alternatif ilaçlar ile kendi kendini tedavi etmeden önce mutlaka bir doktora danışın.
Kampo Medicine
Yin chiao, 1700'lerin başlarında geliştirilen, geleneksel Çin tıbbının bir Japon uyarlaması olan bir tür kampo ya da kanpo ilacı. Yin chiao, hanımeli, hor çiçeği, balon çiçeği, nane, yenilebilir dulavratotu, tepeli ot, Japon nane, soya fasulyesi ve meyan kökü dahil dokuz bitkiden oluşur.
Pulmoner Fibrozis
Mart 2007'de yayınlanan bir çalışma “Fitoterapi Araştırması” konusu, deneysel sıçanlarda yin chiao'nun akciğer fibrozu, yara izi ve enflamasyonu üzerine önleyici etkilerini araştırdı. Araştırmacılar test hayvanlarında pulmoner fibrozu indüklemiş ve bunların yarısını günlük vücut ağırlığının her kg'ı için 1.000 mg yin chiao ile desteklemiştir; diğer yarısı ise plasebo alan bir kontrol grubu olarak görev yaptı. Araştırmacılar yin chiao tedavisinin antioksidan ve anti-enflamatuar etkiler gösterdiği ve akciğer dokusunda kollajen oluşumunu inhibe ettiği sonucuna vardılar.
Yin Ciao'nun Anti-İnflamatuar Etkisi
“Çin'in Haziran 2011 sayısında ortaya çıkan bir makale “Bütünleyici Tıp Dergisi”, KOAH (kronik obstrüktif akciğer hastalığı) ortak bir solunum hastalığı olan sıçan modelini kullanarak, balon çiçeğinin (Platycodi grandiflori radix) antienflamatuar etkisini araştırdı. Araştırmacılar 40 sıçanı dört gruba ayırdı: plasebo grubu ve üçü yalnız balon çiçeği ile veya hor çiçeği ile birlikte veya hor çiçeği ve hanımeli ile birlikte tedavi edildi. Çalışma, tüm tedavilerin kontrol grubuna kıyasla akciğer iltihabını önemli ölçüde azalttığını; ancak, balon çiçeği, hor çiçeği ve hanımeli kombinasyonu en iyi sonuçları gösterdi.
Forsythia'nın Aktif Maddesi
Kasım 2009 tarihli “Hijyen Araştırmaları Dergisi” nin bir çalışmasında hor çiçeği bileşeninin tanımlandığı bir çalışma bitkinin antiviral etkilerinden sorumlu olan LC-4 adını verdi. Yazarlar bileşiği izole etti ve LC-4'ün hücrelerdeki solunum sinsitiyal virüsünün (RSV) çoğalmasını inhibe ettiğini buldu. Çalışma, LC-4'ün güvenli ve etkili bir antiviral ilaç olduğu sonucuna varmıştır.
, , ] ]