İç kanamanın, yaralanma, ülser, irritabl barsak sendromu, Crohn hastalığı, idrar yolu enfeksiyonları, hormonal dengesizlik ve uterus fibroidleri gibi çeşitli nedenleri vardır. Otlar altta yatan hastalığı tedavi edebilir ve bazı durumlarda kanamayı doğal olarak durdurabilir. Bitkisel tedaviye başlamadan önce sebebin teşhisi için sağlık uzmanınıza danışmalısınız.
Bitkisel İşlemler
İç kanamayı tedavi edebilen şifalı bitkiler birkaç şekilde tedavi edilebilir. Anti-hemorajik veya styptic şifalı bitkiler bazı durumlarda aşırı iç kanamayı önleyebilir ve durdurabilir. Bazı otlar dişi üreme organlarını etkiler ve fibroidler ve adet kanaması nedeniyle aşırı kanamayı düzenler. Tahriş olmuş bir gastrointestinal sistemi iyileştiren şifalı bitkiler, bazı hastalıklardan kanamayı da durdurabilir. Doz ve iç kanamayı iyileştirmek için bitkilerin hazırlanması hakkında tavsiyeler için kalifiye bir pratisyen hekime danışın.
Wild Geranium
Yabani sardunya, Sardunya maculatum, pembe çiçekleri olan bir ormanlık bitkidir. Herbalistler kanamayı durdurmak ve ishali, hemoroit, diş eti hastalıklarını ve gastrointestinal problemleri tedavi etmek için kökleri kullanır. Yabani sardunya, tanen bakımından zengindir ve oldukça büzücü ve aldatıcıdır. 2001 yılında yayınlanan “Bitkisel Çözümler” adlı kitaplarında naturopatik doktorlar Asa Hershoff ve Andrea Rotelli, ülser, Crohn hastalığı veya ishal nedeniyle sindirim kanalında kanama ve aşırı vajinal kanama için tavsiye ediyor. Kabız veya hamileyseniz bu bitkiyi kullanmayın.
Birthroot
Birthroot, Trillium erectum, minik, koyu kırmızı çiçekleri olan bir Kuzey Amerika bitkisidir. Geleneksel şifacılar kanamayı, aşırı adet kanamasını ve bağırsak problemlerini tedavi etmek için kökleri ve rizomlarını kullanır. Bitki, tanenlerde ve saponinlerde yüksektir ve anti-enflamatuar ve hemorajik etkilere sahiptir. Hershoff ve Rotelli, doğum kökünün fibroidlerden iç kanama, menopozal kanama ve uterus prolapsusu için faydalı olduğunu belirtmektedir. Bu bitkiyi hamilelik sırasında kullanmayınız.
Civanperçemi
Civanperçemi, Achillea millefolium, yaraları diken diken eden eski bir Avrupa bitkisidir. 2003 yılında yayınlanan “Tıbbi Herbalism: Bitkisel Tıbbın Bilimi ve Uygulaması” adlı kitabında, klinik bitkisel uzmanı David Hoffmann, FNIMH, AHG, uterus kanaması ve bol adet kullanımına işaret etmektedir. Aktif kimyasallar arasında uçucu yağ, seskiterpen laktonlar, tanenler ve flavonoidler yer alır ve civanperçemi büzücü ve iltihap önleyici etkilere sahiptir. Hershoff ve Rotelli ayrıca ciğerlerden, mesaneden, bağırsaklardan ve iç yaralanmalardan kaynaklanan iç kanamaları için tavsiye eder. Aster ailesindeki bitkilere alerjiniz varsa civanperçemi kullanmayın.
, , ] ]