Washington Üniversitesi tarafından yapılan araştırmalara göre, spinal füzyon cerrahisi insidansı 1999'dan 2001'e kadar yüzde 220 arttı. 2001'de 122.000'den fazla spinal füzyon işlemi yapıldı. Füzyonun en yaygın nedeni, genellikle omurganın artriti olarak bilinen dejeneratif hastalıktı. Dejeneratif hastalığa ikincil bel ağrısı için konservatif tedavi denemesinde başarısız olan hastalar lomber spinal füzyon cerrahisi için aday olabilir. Amerikan Ortopedi Cerrahisi Akademisi'ne göre, lomber füzyon sonrası komplikasyonlar sigara içenlerde, şeker hastalarında, yaşlılarda ve obezlerde daha fazladır. Potansiyel komplikasyonlar yaşamı değiştirebilir.
Donanım Kırılması
Lomber spinal füzyon, omurgayı stabilize etmek için “donanım” veya metal çubuklar ve vidalar gerektirir. Ameliyat sırasında, omurilik ve omurilik sinirlerine yer açmak için sinirlere çarpan omurlar çıkarılır. Buna sinirlerin dekompresyonu denir. Omurları ve sinirler üzerindeki baskıyı ortadan kaldırarak, ağrıdan kurtulma sağlanabilir. Ancak omurganın desteklenmesi için omurların kemiği olmadan, omurga çökecektir. Çubukların ve vidaların omurganın her iki tarafına yerleştirilmesi, füzyon iyileşirken gerekli desteği sağlar. Füzyon iyileştikten sonra, genellikle çıkarılmamasına rağmen, donanım gerekli değildir. Füzyon iyileşirken, donanım zaman zaman kırılabilir veya yerinden ayrılabilir. Buna donanım kırığı denir ve başka bir işlem gerektirir.
Spinal Kord Yaralanması
Paraliz, lomber füzyon ameliyatından kaynaklanan en ciddi komplikasyondur. Nadir bir komplikasyon olmasına rağmen felç, yıkıcı, yaşamı değiştiren bir komplikasyondur. Kordonun yaralanmasından kaynaklanan diğer komplikasyonlar bağırsak ve mesanenin yaralanmasını içerir. Mesane ve barsak alt lomber bölgede omurilik sinirleri tarafından kontrol edilir. Ulusal Sağlık Enstitüsüne göre idrar kaçırma, mesane spazmları ve kronik kabızlık veya dışkı kaçağı lomber füzyon cerrahisinin bir sonucu olabilir. Hasar miktarı yaralanma bölgesine bağlıdır. Omurilik yaralanırsa, tamamen bağırsak kaybı ve mesane işlevi meydana gelebilir. Lomber omurgadaki spinal sinir yaralanmaları, erektil disfonksiyon gibi cinsel bozukluklara neden olabilir. Hastaların bacaklarındaki yayılan ağrıdan belirgin bir rahatlama yaşamasına rağmen bel ağrısı devam edebilir. Spinal sinirlerde normal duyusal algı, fıtıklaşmış bir diskten veya vertebra fraktüründen uzun süreli kompresyon varsa geri gelmeyebilir. Sinirler, ağrı sebebi giderilse bile ağrı sinyalleri göndermeye devam eder. Bu kronik ağrı sendromu yaratır. Donanım nadiren kalıcı ağrıya neden olur.
, , ] ]