|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Fenilalanin Sağlık Faydaları ve Riskleri

Fenilalanin, diyet ile desteklenmesi gereken önemli bir amino asittir. Bir protein yapı taşı olarak fenilalanin, beynin dengeli kalmasına yardımcı olan tirozin haline getirilir. Eksiklikler L-dopa, epinefrin ve norepinefrin, tiroid, ruh hali, konsantrasyon, hafıza, iştah ve davranış gibi beyin kimyasallarını etkileyebilir. PKU veya fenilketonüri olarak bilinen bir bozuklukla doğanlar, onu enerji için kullanmalarını engelleyen metabolik bir yatkınlığa bağlı olarak bir fenilalanin birikimine sahiptir. Fenilalanin birçok gıdada bulunur ve genellikle özel durumlar haricinde takviye yapmaz. Herhangi bir ek almadan önce, bir sağlık uzmanına danışın.

Ağrı Yönetimi

Ek D-fenilalanin destekçileri, kronik ağrılı durumların tedavisinde faydalı olduğunu düşündürmektedir. Örneğin, bir nötrasötik şirket olan Life Extension, beyindeki ağrı alıcılarını bloke etmek, vücudun kendi analjezik süreçlerini başlatmak ve iltihabı azaltmak için DL-fenilalanin takviyelerinin kullanımını teşvik eder. D-fenilalanin, bir laboratuvarda oluşturulan bu amino asidin sentetik bir şeklidir. Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi'ne göre, D-fenilalanin takviyelerinin ağrı için rolünü inceleyen bilinen iki çalışma, sonuçlarında olumluydu, ancak bilimsel güvenilirliği yoktu. Ağrıda fenilalanin kullanıldığında görülen etkiler, plasebo gruplarındakilere benzerdi. Kalan iki form, protein besin kaynaklarından L-fenilalanin ve sentetik ve protein besin kaynağının bir kombinasyonu olan DL-fenilalanin, ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmemiştir.

Parkinson Hastalığı

Parkinson hastalığı bir sert hareketler ve sertlik, yürüme veya ayakta durma, konuşma problemleri ve depresyon ile ilgili semptomları içeren dejeneratif tıbbi durum. D-fenilalanin, Parkinson hastalığı olanlar için reçete edilen ilaçlar için hem ek olarak hem de temel olarak kullanılmıştır. Integrative Medical Arts Group'a göre, DL-fenilalanin ve feniletilamin, hem Parkinson hem de hastalıkla birlikte görülen depresyon semptomlarını iyileştirebilir. Bununla birlikte, aynı semptomları tedavi etmek için kullanılan farmasötik olan L-dopa, feniletilamin veya selegilin ile birlikte alınmamalıdır.

Depresyon

Depresyon, düşük ruh halinin, değersizlik duygularının olduğu kronik bir durumdur, uyku bozuklukları ve benzer şekilde güçsüzleştirici semptomlar, bireyin günlük görevleri yerine getirecek düzeyde zevk alma ya da çalışma seviyesini mahrum bırakmasına neden olabilir. Fenilalanin depresyon tedavisinde incelendiğinde, Tufts Tıp Merkezi raporlarında, hem D hem de DL fenilalaninin formlarının antidepresan imipramin kadar etkili olduğu gösterilmiştir. Rapora göre, 60 depresyon hastasına, art arda 30 gün boyunca 100 mg D-fenilalanin veya günlük bir imipramin dozu uygulandı. Her ikisi de depresyon semptomlarını azaltmada eşit derecede çalışsa da, D-fenilalanin, imipramin için birkaç hafta yerine, sadece 15 gün sonra belirgin iyileşmeler gösterdi.

Pigmentasyon Bozuklukları

Vitiligo gibi pigmentasyon bozuklukları, veya beyaz ten ve renk solması lekeleri, fenilalanin takviyelerinin kullanımından da faydalanabilir. Araştırma Veri Tabanı Health Notes Online, hastalar ultraviyole radyasyon terapisi geçirirken L-fenilalanin kullanımını önermektedir. Birkaç klinik araştırmanın sonuçları, tedavi sırasında hastaları desteklemek için etkili dozun, 150 lb ağırlığında günde yaklaşık 3.500 mg olduğunu gösterdi. Bu yöntem ultraviyole radyasyon tedavisinin etkinliğini artırabilir ve tedavi edilen alanda pigmentasyonun geri dönüşünü teşvik etmeye yardımcı olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır