| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Sigara İçiminin Hücrelerdeki Etkileri

Kanserojenler kansere neden olduğu bilinen maddelerdir. Sigara içmek, bu kanserojenleri oksijenli kan yoluyla dağıtarak vücuttaki tüm hücreleri etkileyen akciğerlere verir. İnsan vücudu milyarlarca hücreden oluşur; deriyi, organları, kan damarlarını ve hatta beyne mesaj gönderen kimyasal nörotransmiterleri oluştururlar. Her hücre, her bireyin parmak izi ve kimyasal yapıları gibi genetik bilgi taşır. Kanserojenler vücuda saldırdıklarında, hücrelerde sigara içmenin sayısız etkisine neden olan bu genetik parmak izlerini de istila ederler.

Mutasyon

Mutasyon, bir hücre yapısının amaçlanan formundan değiştirilmesine karşılık gelir. ABD Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı, 2008 yılında bulgularını belirten bir bildiri yayınladı: Sigara içmek, hücrelerin normal bölünmesine müdahale eder ve genlerde bir mutasyona neden olur. Hücre ölümünden önce, hücreler kendilerini çoğaltacak, bölünmüş ve yeni hücreleri yeniden üreteceklerdir. Bu sürece mitoz denir ve yaşamı sürdürmek için esastır. Sigara içmek bu süreci, mitoz sürecini değiştirerek ve hücre yenilenme ve bölünme döngüsünü değiştirerek etkiler. ABD Sağlık ve İnsan Hizmetleri Departmanına göre, bu gen mutasyonu, bir kişinin sigarayı bırakmasından 20 yıl sonra sürebilir.

Hücre Onarımı

Yaşam döngüleri boyunca hücre duvarları onarım gerektiren hasar görebilir. Hücreler kendilerini tamir edemediğinde ölürler ve genellikle antioksidanlar veya toksinlerin ve kanserojenlerin vücudunu temizleyen kimyasallarla temizlenirler. Medindia.net'e göre sigara içiminin kanda bulunan antioksidanların seviyesini azalttığı, ölü hücrelerin vücutta birikmesine izin verdiği gösterilmiştir. Biology - Bu hücre onarımı aynı zamanda erken yaşlanma sürecine de yol açar, hücrelerin acımasız ölümünün yaşlanmaya neden olması, Biology-online.org'u not eder. Bu hücresel bozulma normal insan ömrünün ortalama 10 yılını alabilir.

Oksijenasyon ve Bağışıklık Bozukluğu

Sigara içmek, gaz değişimi ve oksijen bağışı olarak bilinen yeteneği değiştirir ve insan bağışıklık sistemi fonksiyonunu etkiler. "New England Tıp Dergisi" ne göre. İnsan kanının bir bileşeni olan kırmızı kan hücreleri, akciğerlerden vücuttaki tüm hücrelere oksijen yükünün taşınmasından sorumludur. Sigara dumanı yan ürünleri, özellikle de karbondioksit, oksijen yükünü taşımak için daha az yer bırakarak bu kırmızı kan hücrelerinin geri dönüşümsüz olarak bağlanmaktadır. Sigara içmek, toksinler ve vücuttaki enfeksiyonlarla savaşmak ve berraklaşmak için kullanılan bir beyaz kan hücresi şekli olan akciğerlerdeki nötrofilleri öldürerek bağışıklık sistemini etkiler. "New England Tıp Dergisi" ne göre, sigara dumanına girdiğinde, bu nötrofiller, hareket etme ve esasen akciğerlerin küçük damarlarında sıkışıp kalmama yeteneklerini yitirerek, bağışıklık fonksiyonunu ve oksijenasyon yeteneğini daha da etkilemektedir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com