Asetil-L-karnitin, güvenlik kaygılarına rağmen tezgahta hala mevcuttur. "Alternatif Tıp Dergisi" nin 2010 tarihli bir makalesine göre, bu diyet yardımını almak size birçok sağlık yararı sunar. Örneğin beyninizi hastalık ve yaralanmalardan koruyabilir. Bilim adamları karnitinin olumlu etkilerini beynin elektriksel aktivitesini kaydederek ölçebilirler. Aynı zamanda EEG izi olarak da adlandırılan beyin dalgaları, merkezi sinir sisteminin genel sağlığı için iyi bir göstergedir. Karnitin beyni farklı şekillerde etkiler.
Theta Power
Beyin dalgaları saniyede birkaç devir ile saniyede yüzlerce devir arasında değişir. Her bir frekans düşünme, öğrenme ve oyunculukta benzersiz bir rol oynar. Araştırmacılar, "Sinirbilim Mektupları" başlıklı 2010 tarihli bir rapora göre, saniyede altı döngü olan teta dalgalarını dikkate alıyorlar. 2006 tarihli "Archives Italiennes de Biologie" dergisinde açıklanan bir deney, asetil-L-karnitinin teta dalgaları üzerindeki etkisine baktı. Laboratuar hayvanları tek bir test seansında karnitin veya salin aldı. Bir plaseboya kıyasla, takviye teta gücünü arttırdı. Teta dalgaları karnitin verilen sıçanlarda daha hızlı ve belirgindi.
Reaksiyon Süresi
Bilim adamları da EEG'yi eşsiz parçalara böldü. P300 olarak adlandırılan bir bileşen, "Klinik Nörofizyoloji" konusundaki 2007 incelemesine göre reaksiyon süresini yansıtıyor. Bir uyarıcı ile sunulduğunda, P300 daha kısa reaksiyon süreleri olan kişilerde daha erken ortaya çıkar. 1993 yılında yayınlanan "Elektroensefalografi ve Klinik Nörofizyoloji" dergisinde yayınlanan bir araştırma, asetil-L-karnitinin P300 latansı üzerindeki etkisini değerlendirmiştir. Primatlar bilişsel görevleri yerine getirmeden hemen önce karnitin almıştır. Eylemsiz bir takviye, etkisiz bir işleme göre, P300 bileşeninin görünümünü hızlandırmıştır. Karnitine verilen maymunlar, takviye edildikten sonra 20 dakika içinde en kısa P300 gecikmelerine sahipti. Örneğin uyku, çeşitli benzersiz EEG dalga formları üretir. Bir tür - uyku iğleri olarak bilinir - beynin vücudunuzu uykuda tutma girişimini gösterir. "Güncel Biyoloji" başlıklı 2010 tarihli bir makaleye göre, sağlıklı uykuda sık sık görülen iğ görülmesi vardır. 1990 tarihli "Clinical Pharmacology Research" (Klinik Farmakoloji Araştırması) dergisinde sunulan bir deneme, asetil-L-karnitinin Parkinson hastalarının beyin dalgaları üzerindeki etkisini değerlendirdi. Deneklere bir hafta boyunca günlük karnitin dozu verildi. Bazal değere kıyasla, takviye iğlenmeyi arttırdı ve uyku geliştirildi. Büyük ve küçük dozlarda karnitin, yan etkilere neden olmadan da benzer şekilde etkili olmuştur. Sağlıklı bir hasta 4 puan alır ve komatoz hasta 1 alır. Hepatik ensefalopati hastaları genellikle en düşük puanı alır. Bu tıbbi durumda, karaciğer kandaki toksik maddeleri çıkaramaz ve beyin hasarına neden olur. 2006'da "Sindirim Hastalıkları ve Bilimleri" hacminde açıklanan bir çalışmada hepatik koma yaşayan insanlarda asetil-L-karnitin test edildi. Hastalar birkaç günlüğüne karnitin veya plasebo aldı. Plasebo alımı, deneklerin yüzde 9'unda EEG derecesini arttırırken karnitin alımı da yüzde 62 oranında arttı. Hastalar olumsuz olaylar yaşamamışlardır.