Glutamik asit, esansiyel olmayan bir amino asittir. Esansiyel olmayan bir amino asit, vücutta diğer maddelerden üretilen bir amino asittir ve vücut, bir diyet glutamik asit alımı gerektirmez. Glutamik asit çoğunlukla beyninizde metabolize olur ve bu madde normal, sağlıklı beyin fonksiyonu için gerekli olan esansiyel bir nörotransmiterdir. Uygun miktarda glutamik asit üretmezseniz, bazı ciddi beyin hastalıkları ortaya çıkabilir. Bu beyin hastalıkları için, glutamik asit ile tedavi bazı sağlık yararları sağlayabilir.
Kas Distrofisi
Glutamik asit, kas distrofisinin tedavisinde faydalı olabilir. Londra'daki Guy's Hastanesi'ndeki DNA Laboratuvarı'nda yapılan bir araştırma, Duchenne musküler distrofisinin fenotipinde glutamik asit eksikliğinin bulunduğunu göstermiştir. Glutamik asidin eklenmesi bu eksikliği giderebilir ve bu hastalığın tedavisini teşvik edebilir.
Schizophrenia
Glutamik asit ayrıca şizofreni veya bipolar bozukluk için etkili bir tedavi olabilir. Illinois-Chicago Üniversitesi Psikiyatri Enstitüsünde yapılan bir araştırma, şizofrenlerin azalmış bir glutamik asit seviyesine sahip olduğunu ölüm sonrası yapılan bir çalışmada ortaya koydu. Eksikliği gidermek için glutamik asit tedavisinin başlatılması, bu hastalık için etkili bir tedavi sunabilir. Boston Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki Anatomi ve Fizyoloji Anabilim Dalı tarafından yapılan araştırmalar, Parkinson hastalığına sahip bireylerin, çalışmaya katılan kontrol hastalarından anlamlı derecede daha düşük glutamik asit seviyelerine sahip olduğunu doğruladı. Glutamik asit tedavisi, beyindeki glutamik asit seviyelerini düzenleyerek ve Parkinson hastalığının etkilerini azaltarak Parkinson hastalığı için etkili bir tedavi olabilir.
Zihinsel Engelliler İçin IQ
daha yüksek bir seviyede. İngiliz Psikiyatri Dergisi'ne göre, büyük ölçüde azaltılmış zeka kotası olan bireylere 10 ay süreyle glutamik asit uygulandı. Çalışmanın sonuçları, 10 aylık süre zarfında, glutamik asit ile tedavi edilen bireylerin yüzde 50'sinin, glutamik asit ile işlem görmemiş gruptaki hiçbir değişikliğe karşı zeka kotalarını sekiz ila 11 puan artırdığını göstermiştir.
, , ] ]