Gastrointestinal problemler ciddi bir tıbbi durumun belirtisi, yiyecek alerjisi veya çok fazla yeme sonucu olabilir. Çoğu zaman, durumunuzu tetikleyen veya kötüleştiren yiyeceklerden kaçınarak spesifik gastrointestinal problemleri azaltabilir veya ortadan kaldırabilirsiniz. Bununla birlikte, semptomlar devam ederse veya barsak alışkanlıklarında, sıradışı karın ağrısında, dar veya kanlı dışkılarda veya hızlı kilo kaybında önemli ve kalıcı bir değişiklik varsa, doktorunuzla randevu almaktan çekinmeyin.
Laktoz intoleransı
Süt şekerini sindirmek zorluğu veya yetersizlik, ishal, bulantı, kramp, mide şişkinliği ve gaz gibi gastrointestinal problemlere yol açabilir. Gastrointestinal semptomların derecesi, laktaz - süt şekeri sindiriminden sorumlu enzim - vücudunuzun ürettiği miktarlara bağlı olmasına rağmen, tüm süt ürünlerinden kaçınmak, tüm semptomlarınız azalıncaya kadar iyi bir fikirdir. Özellikle laktoz oranı yüksek yiyecekler arasında tüm süt çeşitleri, sade yoğurt, süzme ve ricotta peyniri, ekşi krema, yarım buçuk ve ağır krema, dondurma ve buzlu süt bulunur.
Irritable Bağırsak Sendromu
Ne zaman kalın bağırsaklarınız - ayrıca bağırsaklarınız da denir - işlevler yanlış, bazı yiyecekler kramp ve şişkinlik, gaz ve alternatif kabızlık ve ishal krizleri gibi semptomlara neden olabilir veya daha da kötüleşebilir. İrritabl barsak sendromunun bilinen bir tedavisi olmadığı için diyetinizden çıkardığınız yiyecekler ne kadar “tetiklenir ”se, o kadar iyidir. Yaygın suçlular arasında kızarmış yiyecekler, süt ürünleri, çikolata, alkol, kafein içeren yiyecekler ve gazlı içecekler bulunur.
Asit Reflü Hastalığı
Mide ekşimesi, göğüs basıncı veya ağrı ve mide asidi ağzınızdaki asit belirtileri olabilir reflü hastalığı. Bu durumda, bazı gıdalar mide sıvısının yemek borusuna girmesini önleyen kasın gevşemesine neden olurken, diğerleri midenin ürettiği asit miktarını artırarak durumu daha da kötüleştirir. Yağ özellikle rahatsız edicidir, bu nedenle kızarmış yiyecekleri elimine etmek iyi bir fikirdir. Kaçınılması gereken diğer yiyecekler arasında tam yağlı süt, yemeklik yağ, kremalı çorbalar veya soslar, çikolata, turunçgiller ve meyve suları, kafein ve nane şekeri veya nane aroması içeren sert şeker içeren yiyecekler bulunur.
Peptik Ülserler
Peptik ülser, özofagus, mide veya ince bağırsaklarınızın astarlarında gelişebilecek açık bir yaradır. En iyi ihtimalle, peptik ülserler ağrılı olabilir ve en kötü ihtimalle iç kanamaya, peritonit denilen ciddi bir mide enfeksiyonuna ve yiyeceğin sindirim kanalınızdan geçmesini zorlaştıran bir yara dokusu birikmesine neden olabilir. Beyaz ekmek ve makarna gibi rafine edilmiş yiyeceklerden, trans yağ asitleri içeren uygun yiyeceklerden ve kahve, alkol ve karbonatlı soda gibi asitli içeceklerden kaçınarak mide ağrısını ve geğirme, bulantı, kusma ve hazımsızlık gibi diğer semptomları azaltın. Yağlı kırmızı eti ve kızarmış yiyecekleri önleyerek diyet yağını azaltın.
, , ] ]