| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Cyanotic ve Acyanotic Kalp Hastalıkları Hakkında

Konjenital kalp hastalıkları, çocuk doğmadan anormal kalp gelişimi nedeniyle oluşur. Ulusal Sağlık Enstitüleri'nin bir web sitesi olan Medline Plus'a göre, doğuştan kalp hastalığı en sık görülen doğum kusurudur ve yaşamın ilk yılında diğer doğum kusurlarından daha fazla ölümden sorumludur. Carol Porth tarafından "Patofizyolojinin Temelleri: Değiştirilmiş Sağlık Durumları Kavramı" konjenital kalp hastalığının siyanotik veya siyanotik olarak sınıflandırılabileceğini söylüyor.

Normal Kan Akışı

Siyanotik ve siyanetik kalp hastalığı kavramlarını kavramak, ilk önce kanın normal olarak kalpten nasıl aktığını anlamak önemlidir. Oksijenli kan, kalbin sağ atriyumuna ve sonra sağ ventriküle taşınır. Akciğerler daha sonra sağ ventrikülden pulmoner arterden kan alır. De-oksijenlenmiş kan, akciğerlerde oksijenlenir; oradan sol atriyuma ve sonra sol ventriküle akar. Oksijenli kan daha sonra aort yoluyla vücudun geri kalanına dolaştırılır.

Cyanotic ve Acyanotic

Siyanotik ve asiyanotik kalp hastalıkları, kanın kalpte nasıl hareket ettiği ve anormal açıklıklar nedeniyle meydana geldiği veya Kalbindeki kusurlar.

Siyanotik kalp hastalığında, oksijensiz kan kalbin sağ tarafından sol tarafa anormal açıklıklar veya kusurlardan geçer. Orada oksijenli kanla karışır ve daha sonra vücuda aort yoluyla dağıtılır.

Asiyanotik kalp hastalığında, oksijenli kan, kalbin sol tarafından sağ tarafa ve sonra akciğerlere doğru hareket eder. Bu, sol ve sağ kulakçıklar arasındaki bir delikten kaynaklanır.

Efektler

Siyanotik kalp hastalığında oksijen ve besin bakımından zengin olmayan kan vücuttaki tüm organlara verilir. Bu, siyanotik kalp hastalığı olan bir çocuğun düşük oksijen seviyelerine bağlı olarak mavimsi cilt ve mukus membranları geliştirmesine neden olur.

Siyanozlu kalp hastalığında, vücut kalpten oksijenli ve oksijensiz kan alır. Mavimsi cilt renklenmesi, vücudun kalbin sağlayabileceğinden daha fazla oksijene ihtiyaç duyması haricinde, asiyanotik kalp hastalığında meydana gelmez.

Asyanotik Kalp Hastalığı Türleri

ventriküler septal defekt veya VSD ile sonuçlanan ventriküller. Ayrıca, duvardaki, atriyal septal defekt veya ASD'ye neden olan kalbin atrisini ayıran bir delikten de kaynaklanabilir. Diğer asiyanotik kalp hastalıkları arasında pulmoner arter ve aort arasında bir açıklığın olduğu bir kusur olan patent ductus arteriosus; pulmoner kapak darlığı, sağ ventrikül ile pulmoner arter arasındaki kapağın daralması; aort kapak darlığı, sol ventrikül ile aort arasındaki kapağın daralması; ve aortun tüm vücuda kan sağlayan bir daralma olan daralması.

Siyanotik Kalp Hastalığı Çeşitleri

Fallot Tetralojisi, neden olduğu siyanotik bir kalp hastalığıdır. dört kalp defekti - sağ ventrikül ile pulmoner arter arasındaki valfin daralması; "an enlarged right ventricle;", 3, [[sol ve sağ ventriküller arasında bir delik; ve hem sol hem de sağ ventriküllere bağlı bir aort. Büyük damarların transpozisyonu - başka bir siyanotik kalp hastalığı - pulmoner arter sol ventrikülden kaynaklandığı ve aort sağ ventrikülden kaynaklandığı zaman ortaya çıkar. Diğer siyanotik kalp hastalıkları pulmoner atrezi, trunkus arteriosus ve hipoplastik sol kalp sendromudur.

Tedavi

Ulusal Kalp Akciğer ve Kan Enstitüsü'ne göre siyanotik ya da siyanetik kalp hastalıklarına yol açan bazı konjenital kalp kusurları olabilir. Ameliyatla düzeltilirken, diğerleri hiç tedavi gerektirmeyebilir. Kalpteki delikler ameliyatla kapatılabilir, cerrahi prosedürler kullanılarak daralmış kapaklar açılabilir. Ameliyat sırasında dar kan damarları da genişleyebilir. İlaçlar hafif konjenital kalp kusurlarını tedavi etmek için kullanılır, karmaşık bir kalp defekti onarılamazsa kalp nakli gerekli olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com