| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Peroneal Tendonitini Geliştirmeye Yönelik Egzersizler

Her ayak bileğindeki iki tendon bacak kasınızı orta ayağınızdaki kemiklere ve ayağınızın kemerine bağlar. Peroneal tendonit, bu tendonların birini veya her ikisini etkileyerek ağrıya, iltihaplanma ve hassasiyete neden olan bir yaralanmadır. Tedavi olmadan, peroneal tendonit, Amerikan Ayak ve Ayak Bileği Cerrahları Koleji'nin düzeltmek için ameliyat gerektirebileceğini söylediği tendonoz adı verilen daha ciddi bir duruma yükselebilir. İmmobilizasyon ve antienflamatuar ilaçlar gibi cerrahi olmayan yöntemler peroneal tendonit tedavisine başlamanın etkili yolları olabilir, bunu semptomlarınız azaldıkça güçlendirme egzersizleri takip edersiniz.

Neden

hareketleri. PhysioAdvisor.com'a göre, genellikle peroneal tendonit ile ilişkili aktiviteler arasında dans, basketbol, futbol veya voleybol yer alır. Özellikle eğimli yüzeylerde veya engebeli arazilerde sürekli yürüme veya koşma, sık sık yön değiştirme veya yukarı ve aşağı atlama, sonuçta tendonitin ağrı ve enflamasyon özelliklerine neden olabilir. Yalnız tekrarlayan hareketler peroneal tendonite neden olmaz, ancak altta yatan faktörler de mevcut değilse. PhysioAdvisor.com'un doğrudan egzersizle ilgili olduğunu açıkladığı iki temel faktör arasında zayıf esneklik ve kas zayıflığı var.

Başlarken

Doktorunuz veya fizyoterapistiniz durumunuzu değerlendirene ve izin verene kadar herhangi bir egzersiz yapmamalısınız. Ek olarak, semptomlar dönerse egzersizi durdurmalısınız. Çok erken veya çok yorucu egzersiz yapmak, durumunuzu kötüleştirebilir ve iyileşme süresini uzatabilir. Buffalo, New York'taki Buffalo'daki Ortopedi Anabilim Dalı'ndaki Üniversite, yaralı bileğinize rahatça ağırlık alabildiğiniz zaman, yerde topuğunuzla birlikte egzersiz yapmaya başlamanızı önerir.

Fonksiyon

Buffalo Üniversitesi Ortopedi, peroneal egzersizin işlevinin yalnızca peroneal kasları ve tendonları güçlendirmek değil, aynı zamanda tüm ayak bileği ekleminizi de güçlendirmek olduğunu söylüyor. Hareket aralığı ve dengeleme egzersizleri güçlendirme programınızın özünü oluşturacaktır. Doktorunuz aksini önermediği sürece, PhysioAdvisor.com günde üç kez güçlendirme egzersizleri yapmayı önermektedir.

Hareket Aralığı Egzersizleri

Hareket aralığı egzersizleri, önce ayağınızı ve ayak bileğinizi yukarı ve aşağı hareket ettirerek, kadar uzatarak içerebilir 10 ila 20 tekrarlama için acı hissetmeden ve sonra tekrar ederek yapabileceğiniz gibi, bu kez ayağınızı ve ayak bileğinizi içeri ve dışarı hareket ettirin. UBDO'nun önerdiği bir başka iyi germe egzersizi, havlu gerilmesidir. Bunu yapmak için, yaralı bacağınız uzatılmış olarak yere oturun. El havlusunu iki elinizle kavrayın, ayağınızın topunun çevresine dolayın ve bacağınızı dik tutarken havluyu kendinize doğru çekin. Konumunuzu yaklaşık 30 saniye basılı tutun, ardından iki kez tekrarlayın.

Dengeleme Egzersizleri

İyi bir dengeleme egzersizi, tek bacak dengesidir. Yaralı bacağınızı 30 saniye boyunca dengelemeye çalışın, önce gözler açık ve sonra gözler kapalı. Ayak yükseltmeleri de dengenin artmasına yardımcı olabilir. Ayağa kalkın ve ardından topuklarınızı sallayın, böylece ayak parmaklarınız yerden beş saniye boyunca yerde kalsın. Bu egzersizi dokuz kez daha tekrarlayın ve 10'luk iki set daha yapın.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com