| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Egzersiz Sonrası Alt Karın Krampları

Tutarlı egzersiz doktorlar, eğitmenler ve diğer sağlık uzmanları tarafından teşvik edilmesine rağmen, bunu yaparken kendinize zarar vermek mümkündür. Küçük burkulmalardan kırık kemiklere ve rahatsız edici kramplara kadar, egzersizler yaralanmalar ve rahatsızlıklar için üreme alanıdır. Egzersiz sonrası düşük karın krampları, hem tutarlı hem de acemi egzersizciler tarafından yaşanan yaygın bir rahatsızlıktır ve çeşitli nedenlerle ortaya çıkar.

Yan Dikiş

Alt karın krampları, sıkılmış /kramplanan karın duvarı kaslarının bir sonucu olabilir. Bu tip krampa genellikle yan dikiş olarak adlandırılır. Sert, düzensiz veya kuvvetli solunum genellikle yan dikişler için suçludur. Vücudunuz yeterince hava alamadığından, kaslarınız oksijenden mahrumdur. Düşük oksijen tedariği kaslarınızın sıkılmasına ve kramplarına neden olur, bu da hafif ila şiddetli ağrıya neden olur.

Yan Dikiş İşlemi

Yan dikişler kolayca tedavi edilir. İlk olarak, nefesinizi yakalamak için egzersizleri yavaşlayın veya tamamen durdurun. Normal solunum düzeniniz geri dönene kadar bekleyin, böylece oksijen tüm kaslarınıza erişebilir. Egzersizi durduramazsanız, ayrıca aşağıya inebilir ve etkilenen alt karın kaslarına hafifçe masaj yapabilirsiniz. Ağrı azalıncaya kadar masaj yapmaya devam edin.

Gastrointestinal

Bazı durumlarda, aslında bir gastrointestinal sorunla karşı karşıya kaldığınızda, gerçek bir alt karın kas krampı gibi görünen bir durumla karşılaşabilirsiniz. Gastrointestinal ilişkili kramp, şişkinlik, dehidrasyon, şişkinlik, erüpsiyon veya genel bir mide ağrısından kaynaklanabilir. Egzersiz bazen bu sorunları daha da kötüleştirebilir.

Gastrointestinal Tedavi

Egzersizden önce, egzersiz sırasında ve sonrasında tamamen su aldığınızdan emin olun. Gastrointestinal rahatsızlıklar genellikle koşucular ve aşırı sporcular tarafından görülür. Gastrointestinal ilişkili krampları önlemek için tam bir karın üzerinde egzersiz yapmayın. Her zaman geğirme, şişkinlik, şişkinlik ve mideye neden olan yiyecek ve içeceklerden kaçının. Kaçınılması gereken yiyecek ve içecekler arasında süt ve sodyum veya şeker oranı yüksek veya aşırı soğuk ürünler bulunur.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com