|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Niacin Flush Free Nikotinik Asit ile Aynı mı?

Tüm niasin aynı değildir. Üç form vardır ve onlar sizi aynı şekilde etkilemez. Bir form, trigliseritleri ve kötü kolesterolü veya LDL'yi azaltarak ve HDL'nizi veya iyi kolesterolü artırarak, diğerlerinin etkisiz kalmasına rağmen genel lipit profilinizi iyileştirebilir. Niasinle kalp krizi veya felç riskini azaltabilirsiniz, ancak herhangi bir eski niasin takviyesine ulaşmadan önce, özellikle de floşsuz olanlardan önce, ne aldığınızı ve gerçekte ne yapacağınızı bilmeniz gerekir. Niacin Formları Farklı Etkiler Yapıyor

Üç niasin formu, inositol heksaniakinat veya IHN, niasinamid ve nikotinik asittir; bunlar ayrıca normal niasin olarak da adlandırılır. IHN veya floş serbest niasin takviyesi, kardiyovasküler sisteminizin iyileştirilmesinde ve lipoprotein seviyelerinin değiştirilmesinde etkili olabilir veya olmayabilir. Niacinamiide, herhangi bir yan etki veya sağlık faydası ile ilişkili değildir ve kan yağlarınızı iyileştirmek için hiçbir şey yapmaz. Nikotinik asit, kardiyovasküler sistemi, trigliseritleri azaltarak ve kandaki lipoprotein seviyelerini değiştirerek korur. Lipoproteinler, özellikle LDL ve HDL, kan dolaşımında iki önemli yağ taşıyıcısıdır ve kardiyovasküler sisteminizi nasıl etkiledikleri konusunda büyük ölçüde değişkenlik gösterirler. Lipoprotein seviyelerindeki sağlıklı değişiklikleri yalnızca diyet referans alımlarının veya DRI'lerin üzerindeki nikotinik asit dozlarından bekleyebilirsiniz. Bu nedenle, ek almadan önce doktorunuzla konuşmanız gerekir. Doktorunuz size yüksek dozda nikotinik asitle ilişkili yan etkiler hakkında daha fazla bilgi verebilir.

Flushing Yüksek Dozda Nikotinik Asit Dozunun Yan Etkisidir

Yüksek dozda karşılaşabileceğiniz bir yan etki nikotinik asidin kızarması. 1000 mg'dan fazla alırsanız, sıcak, kırmızı ve muhtemelen kaşıntılı bir cilt yaşamanız olasıdır. Nikotinik asit, sağlık yararları ile ilişkili tek niasin şeklidir ve önemli miktarda kızarmaya neden olan tek şeydir. Gömme içermeyen niasin, IHN'dir ve kimyasal inositol ile birbirine bağlanmış altı niasin molekülünden oluşur. Vücut bu kompleksi yıkar ve niasin kana son derece yavaş bir oranda girer. "Önleyici Kardiyoloji" de 2006 yılında yapılan bir çalışmada, floş-olmayan niasin, lipit profillerinin iyileştirilmesinde etkisiz kalmaktadır. Ayrıca, MayoClinic.com, niasinin yararlarının sadece nikotinik asitten elde edilebileceğini öne sürmektedir.

Sağlık İçin Yararları İçin Ne Kadar Nikotinik Asit Yapacağınız

Nikotinik asit için DRI'nın 150 katı kadar kalp sağlığı yararları için. Erkeklerin sadece 16 mg'a ihtiyacı vardır ve dişiler günlük 14 mg'a ihtiyaç duyar, bu da sağlıklı bir diyetten kolayca elde edilebilir. Bu seviyeler LDL, HDL ve trigliseritler üzerinde önemli bir etkisi olması için gereken seviyelerin çok altındadır. Rush Üniversitesi Tıp Merkezi tarafından yayınlanan niasin tedavisi ile ilgili kurallara göre, doktorunuz kan lipitleri üzerinde farmakolojik etkiler kazanmanız için günde 2,000 mg kadar yüksek miktarda nikotinik asit reçete edebilir. Karaciğer hasarı, hazımsızlık, mide bulantısı ve kızarma gibi yüksek dozlardan kaynaklanan yan etki riskini potansiyel faydalarla değerlendirmeniz gerekecektir. Eğer kızarma rahatsız edici hale gelirse, ciddiyeti azaltabileceğiniz yollar vardır.

Kızarma Nasıl Azaltılır?

Kızarma ile mücadele etmek için, "Amerikan Terapötikler Dergisi" nde 1995 yılında yapılan bir araştırmaya göre, takviyenizden 30 dakika önce 325 mg aspirin alın, 200 mg ibuprofen alın veya kan dolaşımını yavaşlatmak için öğünlerinizi takviye edin. Ulaşmaya çalıştığınız doza yavaşça yükselin. Vücudunuz nikotinik asit için bir tolerans geliştirir ve yaşadığınız belirtiler azalır. Doktorunuzun yardımıyla, paha biçilmez kardiyovasküler faydalar elde ederken yan etkileri de yönetebileceksiniz.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]