Nörolojik bozukluklar beyin, omurilik ve vücuttaki sinirleri etkiler. Pek çok nörolojik hastalık yaygın olsa da, diğerleri nadiren görülür ve nadir görülen rahatsızlıklar olarak tanınırlar. Bu bozukluklar, hafif konuşma problemlerinden ve gelişimsel gecikmelerden nöbet ve spastik hareketlere kadar nörolojik eksikliklere neden olabilir.
Karnosinemi | karnosinaz eksikliği. Bu durum nörolojik eksikliklere ve gelişimde gecikmelere neden olur. Bu durumun belirtileri ve semptomları arasında uyku hali, zeka geriliği ve kafa, bacaklar ve kolların istemsiz hareketlerinin eşlik ettiği nöbetler bulunur. Bu belirtiler bebeklik çağında ortaya çıkar ve bir çocuk geliştikçe devam eder.
Syringomyelia
Syringomyelia, omurilikte bir kistin oluşmasına neden olan tıbbi bir hastalıktır. Kist genişledikçe, omuriliğin merkezini tahrip eder. Bu durum doğum kusurları, omurilik travması veya beynin gelişimsel sorunlarından kaynaklanabilir. Syringomyelia'nın belirti ve semptomları arasında ağrı, sertlik, halsizlik, baş ağrısı, barsak ve mesane kontrol problemleri, cinsel zorluklar ve sıcak veya soğuk sıcaklıkları hissetme kabiliyeti olabilir.
Meige Sendromu
distoni - hızlı yanıp sönme ve çenenin sallanması gibi tekrarlayan hareketlere neden olan kas kasılmalarıyla sonuçlanan bir hareket bozukluğu. Bu durum aynı zamanda çenenin, dil çıkıntısının ve başın döndürülmesinden sorumlu olan kasın üstüne binen kas spazmının kuvvetle açılmasına neden olur. Meige sendromu aynı zamanda oromandibular blepharospazm, Brueghel sendromu ve idiyopatik orofasiyal diskinezi olarak da adlandırılır. Bu rahatsızlığı olan insanlar hafıza kaybı, el koyma, bunama, normal korku ve öfke yaşama ve nesneleri görsel olarak tanıyamama yaşayabilirler. Kluver-Bucy sendromu olan insanlar kolayca rahatsız olur, uygunsuz cinsel davranışlar sergileyebilir ve sıklıkla ağızlarına nesne sokabilir. Bu durum için herhangi bir tedavi yoktur, ancak semptomlarını azaltmak için tedavi verilebilir.
Simian B Virüsü Enfeksiyonu
Simian B virüsü enfeksiyonuna, maymunlara veya maymuna maruz kalmadan yayılan bir uçuk türü neden olur. virüs bulaşmış dokular. Virüs vücuda girdiğinde, beyin ve zarları iltihaplanır. Omurilik simian B virüsünden de etkilenebilir. Antiviral ilaçlar virüse maruz kaldıktan sonraki saatler içinde verilmelidir. Valcyclovir tercih edilen ilaçtır, ancak ABD Gıda ve İlaç İdaresi, simian B virüsü enfeksiyonunun tedavisi için onaylamadı.
Schindler Hastalığı
Schindler hastalığı, lizozomal olarak sınıflandırılmış kalıtsal bir hastalıktır depo hastalığı. Bu durum, hücrelerde uzun şeker zincirlerinin parçalanmasına yardımcı olan bir enzim olan alfa-N-asetilgalaktosaminidaz eksikliği ile sonuçlanmaktadır. Schindler hastalığı bebeklik döneminde ortaya çıkabilir - Tip I veya yetişkinlik - Tip II. Aynı zamanda Tip III olarak bilinen bir ara formda da oluşabilir. İnfantil Schindler hastalığı körlüğe, nöbetlere ve zeka geriliğine neden olabilir. Hastalığı olan bebekler tipik olarak 3 veya 4 yıldan daha uzun yaşayamazlar. Yetişkin Schindler hastalığı zihinsel bozulmaya, sinir problemlerine ve siğil benzeri büyümelerin ortaya çıkmasına neden olan kan damarı genişlemesine neden olur. Tip III hafif veya ağır olabilir. Hastalığın hafif şekli davranış problemlerine ve konuşma gelişiminde gecikmelere neden olabilir. Hastalığın ciddi formu zihinsel geriliği ve nöbetlere neden olabilir.
, , ] ]