| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Pamuk Yağına Alerjik Reaksiyonlar

Pamuk tohumu yağı, pamuk bitki tohumlarından, özellikle Gossypium herbaceum ve hirsutum pamuk türlerinden elde edilen yağdır. Genetiği değiştirilmiş birkaç üründen biri olarak - kanola, soya ve mısır pamuklu bitkiler ve bu modifikasyondan çıkarılan pamuk tohumu yağı birçok salata sosu, yağ ve mayonezde bulunabilir. Pamuk tohumu yağı tüketimi, omega-6 yağ asitleri bakımından yüksek olması nedeniyle diyabet, obezite ve kalp hastalığı riskini artırabileceğinden izlenmelidir. Pamuk tohumu yağına karşı alerji sık görülen bir durum olmamakla birlikte, reaksiyon yaşayan kişilerde hem cilt hem de solunum sistemi ile ilgili semptomlar görülebilir.

Proteinler

Web sitesine göre Allallergy, pamuk tohumu yağının alerjen kaynağıdır. 2S proteini. Suda çözünür bir protein olarak, 2S albümin depolama proteini, olası alerjenliğini belirlemekten sorumlu yapısal, fonksiyonel ve biyokimyasal özellikler içerir. “Açık Biyokimya Dergisi” nin Şubat 2008 sayısında yayınlanan bir derleme makalesinde, 2S'nin sistein kalıntılarından etkilenen son derece stabil proteinler olduğu ve asidli mide mukoza engellerini aşarak mukozal immün sistemde enflamasyona neden olma kuvvetini koruduğu belirtilmiştir. bazı kişilerde alerjik reaksiyona neden olur.

Alerjik Reaksiyonlar ve Cilt

Ciltle temas eden 2S proteinlerinin neden olduğu alerjik reaksiyonlar arasında atopik dermatit ve ciddi vakalarda küçük şişlikler veya kovanlar bulunur. Pamuk tohumu yağının neden olduğu atopik dermatitten muzdarip olan bireyler, maruz kalınması vücuda yayılmışsa, bu tip alerjik reaksiyona eğilimli diz ve dirsek içlerinde, kırmızı, kaşıntılı, lapa lapa cilt lekeleri yaşarlar. Bazen bu alerjik reaksiyon, yanlış tedavi türünü başlatan sedef hastalığıyla karıştırılabilir. Pamuk tohumu yağıyla son dermal temasın ardından atopik dermatit insidansı izlenirse, bölgeyi yıkayarak ve gerekirse bir antihistamin vererek uygun şekilde tedavi edilmelidir.

Solunum ve Sindirim Reaksiyonları

Pamuk yağı biri tarafından tüketiliyor 2S proteinine alerjik olan astım benzeri semptomlara, bulantı, kusma, bronkospazm ve ishale neden olabilir. Bronkospazmlar, solunum yollarının daralmasına ve normal solunum sürecini engellemesine neden olan bronş kaslarının anormal derecede güçlü kasılmalarıdır. Akciğer astar enflamasyonu, çoğunlukla bronşit, astım ve alerjik reaksiyonlarda görülen diğer bir nedendir. Öksürme, kişi yeterli miktarda oksijen almak için solunum yollarını temizlemeye çalıştığından bronşiyal spazmlara eşlik eder

Hipotansiyon

Pamuk yağı, hipotansiyon veya düşük tansiyona karşı ciddi alerjik reaksiyonlarda, muhtemelen bilinç kaybına neden olabilir ve şok. Hipotansiyon, beynin ve kalbin normal şekilde çalışmaya devam etmek için yeterli kan almadığı sonucudur. Hipotansiyonun şiddeti hayatı tehdit ettiğinde, anafilaktik şok olarak adlandırılır ve tıp uzmanları tarafından derhal müdahale edilmesini gerektirir. Her ne kadar alerjik reaksiyonlar sırasında anafilaksi nadir olsa da, bağışıklık sisteminin istilacı alerjene ani reaksiyonu nedeniyle hafif hipotansiyon formları değildir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com