Melatonin, beyinde doğal olarak üretilen, diğer hormonları düzenleyen ve vücudun sirkadiyen ritmini veya iç saati ayarlamaya yardımcı olan bir hormondur. Aynı zamanda, çeşitli nedenlerden dolayı bir bitkisel takviye şeklinde kullanılır. Çalışmalar, bu takviyenin, mide içeriğinin özofagusa geri döndüğü ve mide ekşimesi ve tahrişe neden olduğu bir durum olan asit reflü tedavisinde yardımcı olabileceğini göstermektedir. Melatoninin bu kullanımı hala araştırılmaktadır, bu nedenle asit reflü'nü tedavi etmek için kullanmadan önce sağlık uzmanınıza danışın.
Melatonini çok küçük dozlarda almaya başlayın. Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi, vücudunuzun doğal olarak ürettiği miktara yakın olan, günde 0.3 mg'den daha az ilaç almanızı önerir. Daha büyük dozlar kaygıya neden olabilir. Daha büyük bir doza ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, dozu arttırmanın en iyi yolu hakkında doktorunuza danışın.
Yaygın olarak kullanılan bir proton-pompa inhibitör ilacı olan omeprazol ile melatonin takviyesi alın asit geri akışını tedavi etmek için kullanılır. "BMC Gastroenterology" de yayınlanan bir 2010 araştırmasına göre, melatonin, özellikle omeprazol ile alındığında asit reflü semptomlarının giderilmesinde etkili olmuştur. Bunun sizin için güvenli olup olmadığını ve ne kadar alacağınızı doktorunuzla konuşun.
Mümkünse geceleri melatonin tüketin. Gün içinde alınan melatonin uyuşukluğa neden olabilir. Sizin için bu etkisinin olmadığını tespit ederseniz, istediğiniz zaman alın.
İpucu
Diyetinize dikkat edin ve asit geri akışınıza neden olabilecek yiyeceklerden uzak durun kötüleşmek. Pek çok insan kafein, alkol, domates, narenciye suyu veya meyve, yağlı veya baharatlı yiyecek veya süt ürünleri tüketince semptomlarının daha da kötüleştiğini fark eder. Tetikleyicilerinizi belirleyin ve semptomları uzak tutmaya yardımcı olması için tüketiminizi en aza indirin.
Uyarılar
Doktorunuza, sahip olduğunuz diğer tıbbi durumları veya alabileceğiniz diğer ilaçları anlatın. Vücudunuz doğal olarak melatonin üretse de, yine de bazı ilaçlarla etkileşime girebilir ve olumsuz yan etkilere neden olabilir.
Hamile ve emziren kadınlar melatonin kullanmamalıdır, çünkü doğurganlığa müdahale edebilir, Maryland Üniversitesi.>
, , ] ]