Alzheimer hastalığı, hafızanın ve bilişsel işlevlerin ilerlemesinde bozulma ile karakterize nöro-dejeneratif bir hastalıktır. Kısa süreli hafızanın bozulması genellikle hastalığın ilk belirtisidir, uzaktaki hatıraların alınması ise nispeten korunmuş kalır. Hastalık ilerledikçe, ortak nesnelerin hesaplanması ve ele alınması gibi bilişsel yeteneklerin ek bir kaybı vardır. Hastalığın kesin nedeni henüz bilinmemekle birlikte, beyindeki dopamin düzenlemesinde büyük bir rahatsızlık, Alzheimer hastalığına bağlı semptomlara neden olabilir.
Dopamin
Dopamin, beyindeki kontrolü sağlayan bir nörotransmiterdir. hareket eder, beyin aktivitesini modüle eder ve beynin farklı alanlarına bilgi akışını düzenler. Dopamin normal ruh hali fonksiyonuyla ilişkilidir ve esansiyel olmayan bir amino asit olan tirosinden sentezlenir. Dopamin, özellikle Alzheimer hastalığıyla ilişkili bilişsel süreçlerin düzenlenmesinde rol oynar.
Araştırma
Alzheimer hastalığı olan hastalar da sıklıkla günlük kaygı, depresyon, apati ve psikoz gibi bilişsel olmayan belirtilere sahiptir. yaşamak. 2004 yılında “Moleküler Farmakoloji” de yayınlanan bir araştırma, Alzheimer hastalığının bilişsel olmayan yönlerinin genellikle dopamin ve serotonin ile bağlantılı olduğunu, çünkü bu nörotransmiterler en fazla ruh hali ve duygusal dengeyi doğrudan etkilediğini tespit etti. Araştırmacılara göre Alzheimer hastalığı olan kişilerde dopamin düzeyi düşük olabilir.
Doğal Tedavi
Alzheimer hastalığı için geleneksel tedavi, semptomları yavaşlatan ve önlemeye yardımcı olabilecek birkaç tedavinin birleşiminden oluşur daha fazla biliş düşüşü. Alzheimer hastalığı olan kişilerde, dopamin seviyeleri normalden çok daha düşük olabilir, bu nedenle diyete yeterli miktarda meyve ve sebze dahil edilmelidir. Karpuz, muz, elma, pancar ve avokado gibi meyve ve sebzelerin antioksidanları, dopamin kullanan nöronların serbest radikal hasarlarından korunmasına yardımcı olur.
İlaçlar
Deprenil, yaygın olarak kullanılan bir ilaçtır. Alzheimer hastalığının belirtileri. Beyinde, Deprenil, nörotransmiterlerin parçalanmasını yavaşlatır ve dopamin salınımını arttırır. Alzheimer hastalığına yönelik bir tedavi olarak, Deprenil 1991'de “Geriatrik Psikiyatri Dergisi” nde yayınlanan bir araştırmaya göre, özellikle dikkat ve hafıza alanlarında, davranışsal ve bilişsel performanstaki iyileşmeyle ilişkilendirilebilir.