|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Niasinamid - İnositol

Niasinamid ve inositol bir zamanlar her ikisi de B vitamin ailesinin bir üyesi olarak kabul edildi. İnositol artık bir B vitamini olarak sınıflandırılmamaktadır. Tanım olarak, bir vitamin vücudunuzun ihtiyacı olan bir kimyasaldır, ancak yeterli miktarda üretemez. İnositol bir vitamin değildir, çünkü vücudunuz ihtiyaç duyduğu her şeyi basit şeker glikozundan yapabilir. Bilim adamları, altı niasinamid molekülüne birleştirilen bir inositol molekülü içeren sentetik bir bileşik oluşturarak ikisini birleştirmenin bir yolunu buldular. Bu bileşik inositol heksanikotinat olarak etiketlenmiş niasinamid takviyelerinde bulunur. Bireysel olarak, hem niasinamid hem de inositolün yan etkileri vardır ve reçeteli ilaçlar ile etkileşime girebilir. Niasinamid veya inositol veya inositol heksanikotinat içeren takviyeler almadan önce doktorunuza danışın.

İnositol Farmakoloji

İnositol, bitkilerde ve hayvanlarda kurye veya ikincil haberci olarak işlev görür: dış hücre duvarlarından sinyal veya istemleri iletir iç. Örneğin, inositol iki hücreye bölünme işlemini başlatmak için mesajı hücre çekirdeğine taşıyabilir. İnositol ayrıca, sinir sinyal iletimi için gerekli olan nörotransmitter ve kalsiyum iyonu aktivitelerini düzenlemeye yardımcı olmak için merkezi sinir sistemi hücreleriyle de çalışır. Bir inositol formu - inositol heksafosfat veya IP6 - ayrıca fosfor taşıyıcısı olarak da işlev görür.

İnositol Kullanım Alanları

Vücudunuz normal sağlık için gerektiği şekilde inositol üretebildiği için, C gibi esansiyel bir vitamin değildir. veya niasinamid. İnositol, belirli bir tıbbi durumu, diyet takviyesi olarak reçete edildiğinde olumlu yönde etkileyebilir. İnositol, bazı psikiyatrik bozukluklar için alternatif bir tedavi olarak incelenmiştir. "Amerikan Psikiyatri Dergisi" nde yayınlanan 1996 tarihli bir araştırmanın arkasındaki araştırmacılar, inositollerin obsesif-kompulsif bozukluk tanısı alan hastaların semptomlarını azalttığını tespit etti.

IP6 inositol formu kanseri tedavi edebilir veya önleyebilir. Amerikan Kanser Derneği’ne göre, hayvan ve test tüpü çalışmaları IP6’nın meme, prostat, kolon, akciğer ve cilt kanserine karşı aktif olabileceğini göstermiştir. IP6, kan pıhtılaşma sisteminizin bir kısmını engelleyerek kanama sürenizi etkileyebilir. Ayrıca, kalsiyum, demir, çinko ve diğer diyet minerallerine bağlanabilir ve bağırsaklarınızdan emilmelerini önleyebilir. İnositol almanın olası yararları ve riskleri konusunda doktorunuza danışın.

Niacinamide Farmakoloji

Niacinamide, B-1, B-2, B-5, B- içeren B vitamin ailesinin bir üyesidir. 6, B-7, B-9 ve B-12. Bir grup olarak, B vitaminleri, işlev görmesi gereken enerji hücrelerinin yaratılması ve tedarikinde rol oynar. Dolaylı olarak, niasinamid ve diğer B vitaminleri sinir sistemi sağlığınızdan sorumludur. Vücudunuz, niasin molekülünde küçük bir değişiklik yaparak niasinamid yapar. Farklılığa rağmen, vücudunuz niasinamid'i, niasin ile aynı şekilde kullanır.

Niasinamid, belirli kan basıncı, diyabet, gut, kolesterol ve nöbet ilaçları ile etkileşime girer. Özellikle kalp veya safra kesesi hastalığı, düşük tansiyon, karaciğer veya böbrek hastalığı veya mide ülseri muzdarip iseniz, niasinamid takviyesi almadan önce doktorunuza danışmalısınız.

Niacinamide Kullanım Alanları

Niasin gibi, niasinamid B-3 vitamin eksikliğini tedavi etmek için kullanılır. Kronik B-3 eksikliği, fiziksel ve zihinsel yan etkileri olan pellagra adı verilen bir duruma yol açabilir. Bununla birlikte, niasinden farklı olarak, niasinamid cildin vazodilatasyonuna ve kızarmasına neden olmaz, kan trigliseritlerini ve kolesterolü düşürmez,

Niasinamid, osteoartrit hastalarında eklem sağlığını destekleyebilir ve mobiliteyi artırabilir. Ayrıca pankreas hücrelerini, diyabete yol açabilecek bir bağışıklık sistemi bozukluğundan koruyabilir. Ek olarak, niasinamid, Alzheimer hastalığı, akne ve cilt kanseri hastalarına faydalı olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır