Artrit hastalıkları, Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, kadınları etkileyen vakaların çoğuyla ABD'de oldukça yaygındır. Artrit, ağrılı, sert ve şişmiş eklemler için genel bir terimdir. CDC, artrit vakalarının sayısının 2005 ve 2030 yılları arasında yüzde 34'ten fazla artacağını öngörmüştür. Artrit tedavisinde kalsiyum, magnezyum ve çinkonun etkinliğini değerlendirmek için çalışmalar yapılmıştır. Bazı çalışmalar ümit verici sonuçlar verirken, diğerleri daha az kesinti. Herhangi bir ek almadan önce sağlık uzmanınıza danışın.
Kalsiyum
2003 yılında Cochrane Musculoskeletal Group tarafından yapılan bir analiz, toplam 274 hastayı kapsayan beş çalışmanın sonuçlarını birleştirdi. Araştırmacılar kalsiyum ve D vitaminin osteoporoz, osteoartrit ve romatoid artritli hastalarda önemli kemik kaybını önlediğini gösterdi. Bulgular, steroid tedavisi alan tüm hastalara, özellikle artritik durumlar için, kalsiyum verilmesi gerektiğini belirtti. 2008 yılında "Artrit Romatoloji" de yayınlanan bir çalışmada, oral kalsiyum takviyesinin çocuklarda romatoid artritte faydalı olup olmadığı değerlendirildi. Cochrane çalışmasının aksine, bu araştırmacılar, D vitamini ile alındıklarında kalsiyum emiliminin artırılmasına rağmen, çocuklarda D vitamini ve kalsiyumun kemik kütlesini iyileştirmediğini keşfetti.
Magnezyum
1979, kolin magnezyum trisalisilat veya CMT'nin, düz aspirin olan asetil-salisilik asidin - romatoid artrit üzerindeki etkilerini karşılaştırdı. CMT'nin şişmiş eklemlerde daha büyük bir azalma sağlayarak üstün sonuçları olduğu bulundu. CMT, magnezyum içeren steroidal olmayan bir anti-enflamatuar ilaçtır. 2002 yılında "Amerikan Tabipler Birliği Dergisi" kronik hastalıklar ile vitamin ve mineral arasındaki ilişki hakkında bir makale yayınladı. Bu çalışma magnezyumun beyin ödemi, kronik yorgunluk, kabızlık, insülin direnci ve kardiyovasküler hastalık nedeniyle diyabet için yararlı olduğunu, ancak artrit gibi eklem problemleri için herhangi bir belirti göstermediğini göstermiştir.
Çinko
2002 yılında "Amerikan Tabipler Birliği Dergisi" nde yayınlanan aynı araştırmada çinkonun osteoporoz ve romatoid artritte önemli bir azalma sağladığı tespit edildi. Bununla birlikte, 150 miligramdan fazla çinkonun, vücuttaki magnezyum ve bakır seviyelerini azalttığı gösterilmiştir. Öte yandan, 2008 yılında "Archivum Immunologie et Therapiae Experimentalis" dergisinde yayınlanan bir makalede, oral çinkonun romatoid artrit tedavisinde etkisiz olduğu belirtilmiştir.