|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Besin Hassasiyetleri ve Alerjiler Safra Kesesi Sorunlarına Neden Olabilir mi?

Yiyecek alerjileri vücutta çok çeşitli semptomları tetikleyebilir, ancak besin alerjisinin etkileri safra kesesini etkilemez. Safra kesesi hastalığı ve gıda alerjisinden kaynaklanan semptomlar, mide rahatsızlığı ve üst karın ağrısı gibi benzer semptomların ortaya çıkmasına neden olabilir. Belirli yiyecekleri yemekten sürekli olarak ters reaksiyonlar geliştirirseniz, olası nedenleri tartışmak için doktorunuzla randevu alın.

Safra Kesesi

Safra kesesi, sindirim için safrayı depolayan karaciğerin arkasında yatan bir kesedir. Safra, sindirim sistemi tarafından yağları parçalamak için kullanılan maddedir, böylece vücut yağları emer ve enerji için depolar. Safrada bulunan kolesterol birlikte toplanmaya başlarsa, safra taşı denilen çakıl taşı benzeri taşlar oluşturabilir. Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi, safra kesesi hastalığı olan çoğu kişinin, belirtileri olmadığı için bu hastalığa sahip olduklarının farkında olmadıklarını belirtir. Safra kesesi taşlarının yanı sıra, safra keseniz iltihaplı veya enfekte ise, safra kesesi hastalığına sahip olduğunuz kabul edilir.

Belirtiler

Safra kesesi hastalığı çoğunlukla ortak semptomlarla tanımlanır. Safra kesesi karnınızın sağ tarafında olduğu için MayoClinic.com'a göre çoğu ağrı ve rahatsızlık sağ omuzda, midenin sağ tarafında veya omuz bıçaklarınızın arasında gelişir. Endişeye neden olabilecek belirtiler arasında cildinizin sararması, yüksek ateş, titreme ve normal şekilde çalışabilmenizi engelleyen yoğun karın ağrısı sayılabilir. Yağ oranı yüksek olan yiyeceklerin, yiyecek alerjilerine değil, safra kesesi krizine neden olma olasılığı yüksektir. Bir safra kesesi atağını tetikleyebilecek yaygın yiyecekler arasında kızarmış yiyecekler, tam yağlı süt ürünleri ve yer fıstığı yağı, tereyağı veya avokado gibi doğal olarak yüksek oranda yağ içeren yiyecekler yer almaktadır.

Gıda alerjileri ve Hassasiyetler

gıda duyarlılıkları veya aşırı duyarlılıklar olarak. Besin alerjisi sırasında, bağışıklık sisteminiz belirli yiyeceklerde bulunan proteinlere aşırı reaksiyon gösterir ve bunlara antikorlar ve diğer kimyasallarla saldırır. Alerjik reaksiyonu tetikleyen yaygın yiyecekler arasında Amerikan Alerji, Astım ve İmmunoloji Akademisi'ne göre balık, ağaç fındık, yer fıstığı, süt, yumurta, soya ve buğday bulunur. Yiyecek alerjileri mide ağrısı, bulantı, kusma ve ishali tetikleyebilir, ancak vücuttaki reaksiyon diğer semptomların gelişmesine neden olur.

Tanımlama

Çoğu gıda alerjisi hafif semptomlara neden olur, ancak nadir durumlarda alerjik reaksiyon Yiyecekler hayati tehlike oluşturan semptomlara neden olabilir. Besin alerjisi ve safra kesesi hastalığınız varsa, sindirim sistemine ilişkin semptomları ayırt etmek zor olabilir. Besin alerjisi semptomları ayrıca vücudunuzdaki diğer sistemleri de etkileyerek cilt döküntülerine, kurdeşenlere, egzamaya, solunum güçlüğüne, hırıltılığa, öksürüğe, baş dönmesine, burun tıkanıklığına, artan kalp atış hızına, ciltte iltihaplanmaya ve kan basıncında ani bir düşüşe neden olabilir. br>

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]